LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, sonuçlar nereden öğrenilir?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve sınav sonuçlarının nereden öğrenileceği araştırılıyor.
LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, sonuçlar nereden öğrenilir?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 3 Haziran’da iki oturum olarak gerçekleştirilmişti. LGS sınavının sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Öğrenciler ve veliler, sınav sonucunun ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi sonrasında Liselere Geçiş Sistemi sonuç tarihi duyuruldu. İki oturumda gerçekleşen sınav sonrası LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. LGS sınavının sonuçları 28 Haziran 2024 Cuma günü açıklanacak. Sınav sonuçlarının öğle saatlerine doğru açıklanması öngörülüyor.

Sayısal ve sözel alan olmak üzere iki oturumda gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonrası öğrenciler ve veliler sınav stresini üzerinden atsa da sonuçlar için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

haber-ankara-1280720-52.jpg

LGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

3 Haziran’da iki oturum olarak gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının nereden öğrenileceği de merak edilenler arasında yer alıyor. 28 Haziran 2024 Cuma günü açıklanacak olan LGS sınav sonuçları "www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden öğrenilebilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. Ardından ortaokul sona giden öğrencilerin liselere yerleştirme süreci başlayacak.