LPG'li Araç Sahipleri Dikkat! AVM 'lerde Kapalı Otopark Yasağı Kalktı

LPG'li araç kullanan kişiler için büyük bir sorun haline gelen kapalı otopark yasağı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son dakika açıklamasında bulundu.
LPG'li Araç Sahipleri Dikkat! AVM 'lerde Kapalı Otopark Yasağı Kalktı

LPG'li araç kullanan kişiler için büyük bir sorun haline gelen kapalı otopark yasağı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son dakika açıklamasında bulundu. Peki, Lpg'li araç kapalı otopark yasağı kalktı mı, Lpg'li araç kapalı otoparka girebilir mi, Lpg'li araçlar AVM girebilir mi, LPG'li araç otopark yasağı Kalktı Mı 2020, apartman garajına lpg'li araç girebilir mi, lpg'li araç kapalı otopark yönetmeliği çıktı mı, son durum ne?

Türkiye'de motorin ve benzin fiyatlarına göre daha ucuz fiyatla satılması nedeni ile LPG'li araç sayısı her geçen gün artmaya devam ederken bu araçlara uygulanan kapalı otopark yasağı büyük sorun yaratıyordu.



Konu hakkında bugün son dakika açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Bakan Murat Kurum LPG'li araçlara kapalı otopark yasağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



LPG'Lİ ARAÇLARA KAPALI OTOPARK YÖNETMELİĞİ ÇIKTI MI, AVM LERE LPG'Lİ ARAÇ GİRİŞİ SERBEST Mİ?



Bugün Anadolu Ajansı Editör Masası Programına konuk olarak katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum muayenesi yapılan LGP li araçların kapalı otoparkı bulunan alışveriş merkezlerinin sunduğu bu hizmetten yararlanabileceğini duyurdu.



Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında Otopark Yönetmeliği ile yapılan düzenleme kapsamında "Muayeneleri yapılan, uygun olan LPG'li araçlar AVM otoparklarına girebilecek. LPG'li araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM'leri ilan edeceğiz. Otoparklar 'LPG'li araçlara uygundur' şekliyle belgelendirilecek sözleri ile AVM'ler için artık yasağın sona erdiğini duyurdu.



OTOPARK YÖNETMELİĞİ NEDİR?



İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yürütülen ortak çalışma ile LPG kullanan araçların alışveriş merkezleri, oteller ve büyük tesislerde yer alan kapalı otoparklarına güvenli bir şekilde girmelerini sağlayan özel bir düzenlemedir.



LPG'li Araç Sahipleri Dikkat! AVM 'lerde Kapalı Otopark Yasağı Kalktı



Süreçte yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek isterseniz:



İnstagram Hesabımız için TIKLAYIN



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



LPG'Lİ ARAÇ KAPALI OTOPARKA GİRERSE NE OLUR?



Gerekli önlemlerin alınmadığı kapalı otoparklarda, gerekli kontrollerden geçmeyen LPG'li araçlarda patlama tehlikesi bulunması nedeni ile girişler riskli olarak kabul edilmektedir.



Otoparkların temelde yer alması böylesi bir patlama riski karşısında otoparkın yer aldığı iş merkezi, alışveriş merkezi ya da otelde yıkılma riski doğuracağı için kanunlarla yasaklanmıştır.



APARTMAN GARAJINA LPG'Lİ ARAÇ GİREBİLİR Mİ?



Apartman girişi de kapalı otopark sayıldığı için LPG'li aracın apartman otoparkına girişi yasaktır.



Ancak açık olan yani açık otopark olarak tasarlanan apartman otoparklarına girişte uygulanan bir yasak ya da sınırlama bulunmamaktadır.



Emlak365.com