Lüks arabası olup gelir beyanı yapmayan kişiler mercek altına alınıyor

Ekonomik olumsuzluklardan dolayı parasal anlamda bir açık olmaması adına çalışmalarını yoğunlaştıran Hazine ve Maliye Bakanlığı önemli bir adım daha atıyor. Yüksek geliri olduğu halden bunu gizleyen kişileri ağır yaptırımlar bekliyor.
Lüks arabası olup gelir beyanı yapmayan kişiler mercek altına alınıyor

Türkiye'nin son yıllarda ekonomik olarak kötü bir grafiğe sahip olması sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı sıkı bir politika izlemeye başlamıştı. Ticari hayatta usulsüzlükleri önlemek adına adımlar atılırken bu sayede hazineye girmesi gereken paranın dışarı çıkmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

LÜKS ARABA VAR GELİR BEYANI YOK

Konu ile ilgili olarak geniş çaplı bir inceleme süreci başlatan Hazine ve Maliye Bakanlığı son olarak lüks araç sahiplerine odaklandı. Yapılan inceleme sonucunda piyasa değeri milyonlarca Türk lirası olan bazı araç sahiplerinin herhangi bir gelir bildirimi yapmadığı ortaya çıktı.

Tespit edilen 7 bin 885 araçtan ilk olarak 500 araç sahibinin vergi incelemesine sevk edildiği bildirildi. Sosyal medya hesabından bu konuya dair bir paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gelişmeleri yakından takip ettiğini "Kayıt dışılıkla mücadelemiz hız kesmiyor. Gelir beyan etmediği halde yüksek harcaması olan mükelleflere yönelik denetimleri yoğunlaştırıyoruz" sözleri ile ifade etti.

BAKANLIKTAN HAMLE ÜSTÜNE HAMLE

Hazine ve Maliye Bakanlığı pek çok kalemde yasadışı ticaretin önüne geçme adına hamleler yapıyor. Yeni gelen vergi paketleri ile de sistemin daha adaletli ve sürekli bir şekilde ilerlemesi sağlanıyor.