MAK Araştırma Son Anket Sonuçları Açıklandı: Bugün Seçim Olsa Kim Kazanır, Partilerin Son Oy Oranları Yüzde Kaç?

Erken seçim tartışmaları alevlenirken son seçim anketleri de yakından takip ediliyor. Özellikle de yaşanan son gelişmeler sonrası partilerin son oy oranları yakından takip edilirken bu açıklamalardan biri de MAK araştırma şirketi tarafından yayımlandı. Peki, AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, HDP, Deva Partisi, Saadet Partisi oy oranları yüzde kaç?
MAK Araştırma Son Anket Sonuçları Açıklandı: Bugün Seçim Olsa Kim Kazanır, Partilerin Son Oy Oranları Yüzde Kaç?

Türkiye'de siyaset sahnesi son dönemde giderek daha da hareketlenmeye devam ederken partilerin son oy oranları yakından izleniyor. Özellikle de erken seçim tartışmaları daha da alevlenirken muhalefetin ısrarla erken seçim istemesi AK Parti'nin son oy oranlarının araştırılmasını neden oldu.

BUGÜN SEÇİM OLSA KİM KAZANIR, PARTİLERİN SON OY ORANLARI YÜZDE KAÇ?

Sözcü TV'nin canlı yayınına katılan MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat önemli açıklamalarda bulundu. Kulat yapmış olduğu açıklamasnıda yapmış oldukları son anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Kararsızların matematiksel dağılımı sonrasında "yarın seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye vereceksiniz?^anketinin sonuçlarını açıklayan Kulat AK Parti'nin son oy oranını yüzde 34,3 olarak duyurdu.

Açıklanan son anket sonuçlarına göre AK Partinin son oy oranı yüzde 34,3 olarak açıklanırken CHP 'nin oy oranı yüzde 23 oldu. İYİ Parti yüzde 13,6 oy oranı ile 3. parti olurken HDP yüzde 9,2 oranı ile 34 parti oldu.Cumhur ittifakının bir diğer ortağı olan MHP'nin oy oranı yüzde 8.4 olarak açıklanırken diğer partilerin oy oranları ise şu şekilde sıralandı;

DEVA Partisi yüzde 2,20

Gelecek Partisi yüzde 2,8

Saadet Partisi yüzde 1,8

BBP yüzde 1,1

Hüdapar Partisi yüzde 0.7

Yeniden Refah Partisi 0.6

Diğer Partiler yüzde 2,3

Açıklanan anket sonuçlarını değerlendiren MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde de AK Parti'nin oy oranlarında yükseliş yaşandığını dile getirdi.