Mansur Yavaş'tan 928 Köy ve Mahalleye Ücretsiz İnternet Müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeni eğitim öğretim yılında uygulanan uzaktan eğitim için belediye hizmetlerini açıkladı.
Mansur Yavaş'tan 928 Köy ve Mahalleye Ücretsiz İnternet Müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeni eğitim öğretim yılında uygulanan uzaktan eğitim için belediye hizmetlerini açıkladı. Mansur Yavaş köylerde bulunan ve internetin olmadığı öğrencilere ücretsiz internet hizmeti sağlanacağını duyurdu.

Koronavirüs salgını kapsamında Türkiye genelinde yüz yüze eğitimler henüz tam anlamıyla başlamadı.



Belli sıfırlarda öğrenim gören öğrencilerin belli dersleri yüz yüze aldığı bu dönemde eğitimin çok büyük bir bölümü uzaktan eğitim ile yapılıyor. Uzaktan eğitim için ise ailelerin bilgisayar, televizyon ve internet gibi donanımları olması gerekiyor.



ANKARA İÇİN MÜJDELİ HABER MANSUR YAVAŞ'TAN GELDİ



Uzaktan eğitim için internet erişimi ise bazı köy ve mahallerde önemli bir engel oluyor. Bazı bölgelerde internet erişiminin kısıtlı olması veya hiç olmaması buralarda yaşayan öğrenciler için engel oluyor.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da internet erişimi olmayan köy ve mahalleler için harekete geçildiğini ifade etti. Manbsur Yavaş bu kapsamda belediyenin çalışmalarını olduğunu ve ücretsiz internet hizmeti sağlanacağını açıkladı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal medya hesabından yapılan o paylaşım.



Mansur Yavaş'tan 928 Köy ve Mahalleye Ücretsiz İnternet Müjdesi



"Ankara bizim için sadece merkez ilçelerden ibaret olmadı. Hiçbir evladımız imkansızlıklardan dolayı mağdur olmasın diye yakın zamanda mahalle olan köylerimize internet hizmeti sağlamak için TÜRKSAT ile görüşmelere başladık. İnternet ücreti belediyemizce karşılanacaktır."



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından duyurulan ücretsiz internet erişimi için hizmetlerin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.



Emlak365.com