Mansur Yavaş'tan Üst Üste Cumhurbaşkanlığı Açıklaması! Son İddiada İngiliz Vurgusu

Mansur Yavaş hakkında son dönemlerde sıkça dile getirilen Cumhurbaşkanlığı Adayı olacak iddialarına açıklamalarda bulundu. İngiliz basınında yer aldığı iddialara dair Mansur Yavaş'ın konuşması haberimizde.
Mansur Yavaş'tan Üst Üste Cumhurbaşkanlığı Açıklaması! Son İddiada İngiliz Vurgusu

2023 yılı seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Mansur Yavaş hakkında bazı iddialar gündeme geldi. Konuya ilişkin katıldığı programlarda yanıt veren Mansur Yavaş son olarak sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

MANSUR YAVAŞ'TAN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Chatham House veya diğer adıyla Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsüne ilişkin bir iddia gündeme geldi. Bir sosyal meyda kullanıcısı bu kuruluş hakkında paylaşımda bulundu. Söz konusu o paylaşımda Chatham House'un 2023 öngörüsü: Türkiye Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Mansur Yavaş oturacak, iddiası yer aldı.

Mansur Yavaş Yanıt Verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş söz konusu paylaşıma yanıt verdi. Kendisine ait sosyal medya hesabından kullanıcıya yanıt veren Mansur Yavaş, kuruluşun böyle bir açıklaması olmadığını ifade etti.

Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımında Mansur Yavaş, "Chatham House'un böyle bir açıklaması olmamıştır, paylaşımı silmenizi rica ediyorum. Bizim tek derdimiz, görev süremizin son dakikasına kadar Ankaralıya en iyi şekilde hizmet etmek. Görevimizin bilinciyle, ilkelerimizden şaşmadan vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Mansur Yavaş'tan Üst Üste Cumhurbaşkanlığı Açıklaması! Son İddiada İngiliz Vurgusu

UĞUR DÜNDAR'IN SORUSUNU DA YANITLAMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu konuya ilişkin ayrıca canlı yayında açıklamada bulunmuştu. KRT TV'de katıldığı program kapsamında Uğur Dündar'ın sorusunu yanıtladı. Uğur Dündar, Mansur Yavaş'a "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusunu yöneltti.

Mansur Yavaş konuya ilişkin açıklamasında bir işi yaparken başka bir işe odaklanılması durumunda başarılı olamayacağını ifade etti.

Ankara halkının kendilerini Ankara'ya hizmet seçtiklerini ifade eden Mansur Yavaş, böyle siyasi işlere karışmamı istemediğini vurguladı. Hizmet odaklı çalışıldığında bu durumların daha çok konuşulmaya başladığını vurgulayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Yavaş daha güzel hizmetler yapmaya odaklandığını ifade etti.

Mansur Yavaş konuşmasını ise Atatürk’ün bize emanet ettiği Başkent’i dünya başkentleriyle yarışır bir hale getirmek için çalışacağız. Ondan sonra yarın sokağa çıktığımda “Geldi güzel de hizmet etti”, dendiği zaman benim için en büyük makam odur. Bunun haricinde bir şeye ne odaklıyım ne de düşünüyorum. Beni Ekrem Bey’le böyle zaman zaman yarıştırıyorlar ama şu kadarını söyleyeyim biz ancak hizmette yarışırız." sözleriyle tamamladı.