Marketler Saat Kaçta Açılıp Kaçta Kapanıyor? BİM, ŞOK Ve A101 Çalışma Saatleri!

Tam kapanma sokağa çıkma yasaklarında vatandaşlar marketlerin açılış ve kapanış saatlerini merak ediyorlar. Marketler saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri neler? BİM, ŞOK ve A101 çalışma saatleri nedir?
Marketler Saat Kaçta Açılıp Kaçta Kapanıyor? BİM, ŞOK Ve A101 Çalışma Saatleri!

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasakları devam ediyor. 17 Mayıs'a kadar şu anda uygulanan tedbirler devam edecek. Bu tedbirlerin detayları ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle günlük ihtiyaçların giderilmesi için marketlerin açılış ve kapanış saatleri vatandaşlar için çok büyük bir öneme sahip. Vatandaşlar da marketlerin açılış ve kapanış saatlerini merak ediyorlar.

MARKETLER PAZAR GÜNÜ AÇIK OLACAK MI?

Sokağa çıkma yasakları günlerinde İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeler ile genel kurallar belirleniyor. İçişleri Bakanlığı da marketlerin açılış ve kapanış saatlerine dair düzenleme yaptı. Bu düzenleme A101, BİM ve ŞOK gibi marketleri de kapsıyor. Ayrıca bu zincir marketlerin Pazar günü tüm gün kapalı olacakları bildirildi. Pazar günleri yalnızca yerel marketler açık olabilecek. Vatandaşlar ihtiyaçlarını bu yerel marketlerden giderebilecekler.

MARKETLER NE ZAMAN AÇIK OLACAK?

Marketlere dair İçişleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu düzenlemeye göre tüm marketler saat 10:00 ile 17:00 arasında müşterilere hizmet verebilmek için açık olabilecekler. Bu saatler dışında ise tüm marketler tam kapanma sokağa çıkma yasağı süresince kapalı olacaklar. A101, BİM ve ŞOK da bu saatler arasında açık olabilecekler. İçişleri Bakanlığı bir karar değişikliği yapmazsa 17 Mayıs'a kadar bu rakllar geçerli olacak.

TAM KAPANMA DÖNEMİNİN MARKET KURALLARI NELER?

Vatandaşların tam kapanma sokağa çıkma yasaklarından marketlerden ihtiyaçlarını nasıl gidereceklerine dair de kurallar belirlendi. Buna göre vatandaşlar ikametlerine en yakın marketlerden alışveriş yapabilecekler. Alışveriş yapmak için marketlere gidecek olan vatandaşlar herhangi bir şekilde araç kullanamayacaklar. Yalnızca yürüme mesafesinde bulunan marketlerden alışveriş yapabilecek. Ancak engelli vatandaşlar engelli araçlarıyla marketlere gidebilecekler.