Matild Manukyan'ın Dudak Uçuklatan Mirasında Mahkemeden Flaş Karar Çıktı!

Bir dönemin genelev patroniçesi olan Matild Manukyan'ın ölümünün ardından büyük bir miras kavgası yaşanmıştı. Geride son derece yüklü bir miras bırakan Manukyan'nın torunu ile babası arasında miras savaşı yaşanırken mahkeme Kerope Çilingir'in eşi Neslihan Çilingir'in evliliğini iptal etti. Matild Manukyan'ın serveti ne kadar, mirası kime kaldı?
Matild Manukyan'ın Dudak Uçuklatan Mirasında Mahkemeden Flaş Karar Çıktı!

Bir dönemin vergi rekortmeni olan ve o dönem genelev patroniçesi olarak anılan Matild Manukyan 'ın vefat etmesinin ardından mirası tartışmalara neden olmuştu.

MATİLD MANUKYAN'IN MİRASI NE OLDU?

Hatırlanacağı üzere Matild Manukyan'ın ölümünün ardından tüm mirası oğlu Kerope Çilingir'e kalmıştı. Önce açılan miras davasında Kerope Çilingir'in Manukyan'ın çocuğu olmadığı iddia edilmiş ve yasal süreç başlamıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında mahkeme karar vererek Kerope Çilingir'in Manukyan'ın oğlu olduğuna hükmederek mirası onaylamıştı.

Ardından ise Kerope Çilingir'in kızı Dora Çilingir 80 yaşındaki babasının evlendi 40 yaşındaki üvey annesi hakkında dava açmıştı. Açılan davada mahkeme kararını verdi ve akıl sağlığı yerinde olmadığı iddiası ile Kerope Çilingir ile kendisinden 40 yaş küçük olan Neslihan Kahraman'ın evliliğini iptal etti.

MATİLD MANUKYAN KİMDİR, SERVETİ NE KADAR?

1914 doğumlu olan Matild Manukyan aristokrat bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Notre Dame de Sion mezunudur. Okulu bitirdikten sonra terzi olarak çalışmaya başlamış, kısa sürede sosyete terzisi olarak ünlenmiştir.

Karaköy'de babasına ait olan binaları işleten genelevin kirayı ödememesi üzerine bu işe girmiştir. Kısa sürede çalıştırdığı genelevlerin sayısını 37'ye yükselterek zenginliğini katlamıştır.

Buradan kazandığı paraları genelde gayrimenkul yatırımı ile değerlendirmiş, 6 kez vergi rekortmeni olarak ödül kazanmıştır. Öldüğünde çeşitli bankalarda nakit 150 milyon euro parası olduğu iddia edilen Manukyan'ın 4 iş hanı, 50 işyeri, 500 dairesi, 220 ticari taksi plakası, 4 lüks yazlığı, 2 fabrikası, 40 binası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 5 yıldızlı oteli ve çok sayıda lüks aracı bulunmaktadır.