Mavi, Sarı, Turuncu ve Kırmızı Renkli İller Hangileri! Sağlık Bakanlığı'nın Güncel Risk Haritası

Sağlık Bakanlığı 30 Mart tarihinden sonraki 15 gün için geçerli olacak risk haritasını yayımladı. Yeni yayımlanan risk haritasında mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkte yer alan iller belirlendi. İşte güncel risk haritası.
Mavi, Sarı, Turuncu ve Kırmızı Renkli İller Hangileri! Sağlık Bakanlığı'nın Güncel Risk Haritası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı güncel risk haritasını paylaştılar. Normalleşme süreci kapsamında oldukça merak edilen yeni risk haritasında çok sayıda kırmızı renkte şehir alıyor. Türkiye'nin çok büyük bir kısmı kırmızı renkte bulunurken bu bölgelerde yaşayanların nüfusun yüzde 80'ini oluşturuyor.

Bunun dışında kalan mavi, sarı ve turuncu renkte olan şehirler için ise durum daha farklı. Bakanlık tarafından yayımlanan son liste ve detayları sizlerle.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN GÜNCEL RİSK HARİTASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından, Sağlık Bakanlığı ile koronavirüs bilgilendirme sayfası üzerinden son risk haritasını kamuoyu ile paylaştı. Bu risk haritasında 1 şehir mavi grupta yer alıyor ve düşük riskli iller seviyesinde bulunuyor.

Bunun dışında 10 şehir riskli illerin yer aldığı sarı renkli grupta bulunuyor. Turuncu seviyede yer alan yüksek riskli iller grubunda 12 şehir bulunuyor. Bu 23 şehrin dışında kalan 58 şehir ise kırmızı renkli grupta yer alıyor. Kırmızı renkli grup çok yüksek riskli iller grubunu temsil ediyor.

İLLERE GÖRE SON DURUM

Bakanlığı yayımladığı haritada sarı, turuncu, kırmızı ve mavi renkte olan şehirleri tek tek paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı kabinesinden çıkan kararda illerin risk grubu esas alındığından uygulanacak tedbirler için bu risk grupları oldukça önemli

Düşük Riskli İller - Sadece Şırnak. (Mavi Grup)

Riskli İller - Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van (Sarı Grup)

Yüksek Riskli İller - Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli (Turuncu Grup)

Çok Yüksek Riskli İller - Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak. (Kırmızı Grup)

Yeni açıklanan tedbirler kapsamında risk oranı yüksek olan şehirlerde sokağa çıkma yasakları uygulanacak. Akşam saat 21.00 ile sabah 05.00 arası uygulanacak olan sokağa çıkma yasaklarının yanında kırmızı grupta bulunan iller için haftasonu cumartesi pazar günleri de sokağa çıkma yasağı olacak. Bu kararlar 30 Mart tarihinden itibaren geçerli olacak.