MEB 81 ile ACİL koduyla genelge gönderdi! Tüm okullarda yasaklandı artık böyle yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı 81 il valiliğine son dakika genelge göndererek yeni talimatını duyurdu. Türkiye genelinde yasaklandı artık okullarda böyle yapılacak...
MEB 81 ile ACİL koduyla genelge gönderdi! Tüm okullarda yasaklandı artık böyle yapılacak

MEB 81 ile ACİL koduyla genelge gönderdi! Tüm okullarda yasaklandı artık böyle yapılacak - Haziran ayında son ders zilinin çalmasıyla tatile giren öğrenciler 2024 - 2025 yılı için geri sayıma başlamıştı. Yeni eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı da hazırlıklara başlarken MEB alınan yeni kararlardan birini daha duyurdu. 81 il Valiliği'ne Milli Eğitim Bakanlığı tarafından genelge gönderilerek yeni karar duyuruldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN 81 İLE GENELGE GÖNDERİLDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile okul kayıtlarında yeni yöntemin uygulanacağı açıklandı. Okullarda kayıt döneminde yaşanan 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri ile 5. sınıf şubeleri için alınan yeni karar uygulamaya alındı.

Gönderilen genelgede Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesinde "İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir" ve "Ortaokul ve imam-hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir" hükümlerine atıf yapıldı.

meb-karar-i.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı aynı zamanda tüm okullara yazı göndererek 81 ilde kayıt ücretleri hakkında da uyarı yaptı. Tüm okullarda kayıt ücreti alınması kesinlikle yasaklanırken yasak kararına uymayan idarecilere ceza uygulanacağı belirtildi. Okullarda kayıt dönemi ile beraber velilerin de heyacanı başlarken okul ve öğretmen seçimleri de tartışma konusu olmuştu.

Genel Yayın Yönetmeni