MEB Lise Sınavları Erteleme Duyurusu! İşte Yeni Sınav Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı illere gönderdiği son dakika yazısında lise sınavlarının ertelendiğini duyurdu. 9, 10 ve 11 sınıf öğrencilerinin sınavları Mayıs 2021 dönemine ertelendi.
MEB Lise Sınavları Erteleme Duyurusu! İşte Yeni Sınav Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise sınavlarına dair son dakika açıklamasında bulundu. Bakanlık 9. sınıf, 10. sınıf ve 11. sınıfların sınav tarihlerinin değiştiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ayrıca 12. sınıfların sınav tarihlerinde herhangi bir değişiklik olmadığı ifade edildi.

MEB'DEN LİSE SINAVLARINA ERTELEME DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine gönderilen yazılı kararda, yeni sınav tarihlerine ilişkin bilgi verildi. MEB tarafından gönderilen yazıda yüzyüze sınavlarda uygulanacak esaslar illere iletildi.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok riskli olarak sınıflandırılan illerde son günlerde yaşanan vaka sayılarındaki artış ve salgının seyrindeki gelişmelerin göz önünde bulundurulduğu vurgulandı. Bu gelişmelerin ise yüzyüze sınavların ileri tarihlere ertelendiği ifade edildi.

3 Mayıs Tarihine Ertelendi

Alınan karar kapsamda halen devam eden 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin sınavları 26 Mart tarihine kadar tamamlanacak. 29 Mart tarihinden sonra yapılacak olan sınavlar ise Mayıs ayında yapılacak. Buna göre 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, en erken 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacak.

MEB Lise Sınavları Erteleme Duyurusu! İşte Yeni Sınav Tarihleri

12. Sınıflar için Değişiklik Yok

12. sınıfta bulunan öğrencilerin sınavları bu dönemde devam edecek. 12. sınıf öğrencilerinin sınavları ise 16 Nisan tarihine kadar sürecek. MEB yazısında yarıca 12. sınıf öğrencilerinin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs tarihinde tamamlanacağını açıkladı.

Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler ise gerekli başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra bulundukları ülkelerdeki yurt dışı temsilciliklerinde sınavlara katılacaklar.