Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye Evine Dön Çağrısı

MHP'den ayrılarak yeni bir parti oluşumu içerine girerek İYİ Parti'yi kuran Meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında çok koşulacak açıklamalara imza attı.
Meral Akşener'den Devlet Bahçeli'ye Evine Dön Çağrısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener şehir gezileri kapsamında bugün Konya'yı ziyaret etti. Konya'da esnaf ile bir araya gelen Meral Akşener burada "Anayasa Mahkemesi kapatılmalı" açıklamasında bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

Meral Akşener, kendisinin son dönemde Devlet Bahçeli'yi oldukça yorgun gördüğünü belirterek evine dönerek dinlenmesi tavsiyesinde bulundu.

MERAL AKŞENER'DEN DEVLET BAHÇELİ'YE: KIZ KARDEŞİ OLARAK EVİNDE DİNLENMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM!

Konya ziyareti esnasında basın mensuplarına açıklama yapan Meral Akşener Devlet Bahçeli'yi son dönemde çok yorgun gördüğünü dile getirerek "Ama bunları bir tarafa koyarsak, bu tür çok üst perdeden ve racon kesen açıklamaların hukuka, demokrasiye, insan haklarına, 150 yıllık demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim. Son hadiselere baktığımız zaman ben kendisinin bir yakın kardeşinin kız kardeşi olarak kendisini eve dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun olduğunu anladım. Evinde dinlenmeye davet ediyorum" dedi.

DEVLET BAHÇELİ ANAYASA MAHKEMESİ HAKKINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere Devlet Bahçeli, HDP'nin kapatılması için hazırlanan iddianameyi iade eden Anayasa Mahkemesi hakkında "HDP'nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır" kapatılması gerektiği sözleri ile gündeme damga vurmuştu.

Toplumun farklı kesimlerinden farklı tepkiler alan açıklamaya Meral Akşener tarafından yapılan "evine dön" çağrısı da oldukça manidar bulundu. Hatırlanacağı üzere MHP Genel Başkanı daha önce yapmış olduğu açıklamada Meral Akşener'e MHP'ye geri dönmesi hakkında "evine dön" çağrısında bulunmuştu.

Yapılan çağrı sonrasında İYİ Parti'nin AK Parti ve MHP tarafından kurulan ittifaka katılıp katılmayacağı merak konusu olmuş, Meral Akşener yapılan çağrıya kesin bir dille kapıyı kapatmıştı.