Meral Akşener'den Fahrettin Koca'ya Çok Sert Tepki: Yazıklar Olsun Uygur Türkü Kadınlar Tecavüze Uğruyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı bugünkü açıklamalara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den sert tepki geldi. Yazıklar olsun diyerek söze başlayan Meral Akşener, Uygur Türklerinin Çinliler tarafından tecavüze uğradığını söyledi.
Meral Akşener'den Fahrettin Koca'ya Çok Sert Tepki: Yazıklar Olsun Uygur Türkü Kadınlar Tecavüze Uğruyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeterince aşının Çin'den gelmemesi eleştirileri üzerine bugün bir açıklama yaparak, “Bugün bize Çin'den aşı gelecekti, nerede şeklinde soru soranlar dün Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin” dedi.

YAZIKLAR OLSUN!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu açıklamalarına İYİ Parti Genel Başkanı çok sert bir tepki gösterdi. Yazıklar olsun diyerek söze başlayan Meral Akşener, “Yazıklar olsun bu arkadaşa. Bu sözleri ben üstüme alındım hatta birebir partimizin üzerine aldım. Müslüman Türk Uygur kardeşlerimiz tecavüze uğruyor. Kadınların kocalarını evlerinden alıp kaynaştırma adı altında Çinli adamlar evlere yerleştiriliyor. Sorsan Rabia diye hassasiyetleri var. Bunlar Rabia'yı da unuttular. Rabia'ya yol açan şehit Esma'yı hatırlamıyorlar bile. Hani Müslümanlık önemliydi sizin için? Müslüman Türk kardeşlerimiz orada tecavüze uğruyor, soykırıma uğruyor. Ama aralarındaki hassas konuları biz kaşımışız. Yazıklar olsun.” dedi.

ÇİN'DEN AŞI ALMAYIN MI DEDİK!

Uygurlarla ilgili hassasiyetlerini daima dile getireceklerini söyleyen Meral Akşener, “Biz bu hassasiyetimizi asla bırakmayacağız. Bunlara Çin'den aşı almayın mı dedik? Alın ama çeşitlendirin. Rusya'dan alın, BioNTech aşısı alın. Paranı verip alacaksın. Çin ile aralarında ne var ben bilmiyorum. Sadece şahsım diplomasisi devam ediyor. Sayın Koca'nın açıklamaları hata değil çok çirkin bir şey.” ifadelerini kullandı.

İHALE BAKAN KOCA'YA KALACAK O YÜZDEN BİZİ HEDEF GÖSTERİYOR!

Aşı konusunda başarısızlık olduğunu ve sorumluluğubaşkalarına yükleme gayretlerini net şekilde gördüklerini söyleyen Meral Akşener, “Sayın Erdoğan pandemiyi değil kendis siyasi geleceğini yönetmeyi tercih etti. Ancak başarısız oldukları aşikar. Bu sürecin sonunda tüm ihaleyi Sağlık Bakanı'nın kucağına bırakacak. Erdoğan da elini yıkayıp kurtulacak. Bunun farkına varan Sayın Koca da bizi suçlamış. Çin'den aşının gelmemesinin sebebi Meral Akşener olmuş. Çin Büyükelçiliği bizi tehdit etti ve o büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdılar. Anlaşılan tebrik edip çay içirip geri yollamışlar.Sayın Koca da bizi hedef gösteriyor. Bekleriz bilader, biz buradayız.” şeklinde konuştu.