Merkez Bankası İstanbul Finans Merkezi İFM'ye Taşınıyor!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan İstanbul Finans Merkezi hakkında açıklama yaparak taşınma süreci hakkında bilgi verdi.
Merkez Bankası İstanbul Finans Merkezi İFM'ye Taşınıyor!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan İstanbul Finans Merkezi hakkında açıklama yaparak taşınma süreci hakkında bilgi verdi. Detaylar haberimizde...

Merkez Bankası Başkanı Uysal Enflasyon Raporu 2020-I Bilgilendirme Toplantısı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.



MERKEZ BANKASI İSTANBUL'A TAŞINIYOR!



Süreç hakkında bilgi veren Başkan Uysal "Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması Uzun zamandır gündemimizde. Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması Uzun zamandır gündemimizde. Bazı birimlerimizi önden İstanbul'daki bir binaya taşıyoruz" dedi.



İSTANBUL FİNANS MERKEZİ NE ZAMAN AÇILACAK?



Konu hakkında açıklamada bulunan Dr. Serkan Yüksel Türkiye için büyük önem taşıyan Türkiye Finans Merkezi Projesi hakkında "Finansal teknoloji çok yeni bir kavram. Bu konuda avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. G20 ülkeleri arasında 17. Sıradayız.



Türkiye’de dinamik bir iş ortamı var. Türkiye’nin yeniliklere adapte olma konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.İstanbul Finans Merkezi projesinin 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını beliten Yüksel, proje ile istanbul'un marka değerini yükselteceklerini söyledi.



Yüksel, “Dolayısıyla hedefimiz için yeni ufuklar açmamız gerekiyor. Biraz geriden geliyoruz diğer finans merkezlerine göre. Bu proje için 2009 yılında yola çıktık. Finansal teknoloji çok yeni bir kavram. Bu konuda avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. G20 ülkeleri arasında 17. sıradayız. Türkiye’de dinamik bir iş ortamı var.Türkiye’nin yeniliklere adapte olma konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim” açıklamasında bulunarak 2022 senesini işaret etmişti.



Emlak365.com