Merkez Bankası Toplantısı Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak?

Piyasalarda nefesler tutuldu gözler Merkez Bankası toplantısı ve sonrasında açıklanacak faiz kararına çevrildi. Merkezin faiz kararı saat kaçta açıklanacak?
Merkez Bankası Toplantısı Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak?

Piyasalarda nefesler tutuldu gözler Merkez Bankası toplantısı ve sonrasında açıklanacak faiz kararına çevrildi. Merkezin faiz kararı saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım başladı.



Merkez Bankası 25 Nisan 2019 PPK Toplantısı Saat Kaçta?



Merkez Bankası toplantısı öğlen saatlerinde başlayacak.



Piyasaların büyük bir heyecanla beklemiş olduğu faiz kararı ise saatler tam 14:00'ü gösterdiği anda açıklanacak.



Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya imzası ile açıklanacak olan raporun ön metninde Merkezin faiz kararı yer alacak. Aynı rapor içerisinde tam metnin yayımlanacağı tarihte yer alacak.



Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olacak, Faiz Beklentisi Ne Yönde?



Piyasalar şu anda son derece kırılgan bir durumda bulunuyor. Bu nedenle Merkez Bankası tarafından alınacak karar büyük bir öneme sahip bulunuyor.



Merkez Bankası'nın bu toplantıda faizleri sabit tutarak Haziran ayında yapılacak faiz indirimine ışık tutacak güvercin mesajlar vermesi bekleniyordu.



Ancak seçimlerden sonra hızla yükselen dolar kuru nedeni ile Merkez Bankası'nın bugün bu adımı atması zorlaştı.



Yükselen dolar kurunu kontrol altına almanın tek yolunun Merkez Bankası politika faizi için uygulanan oranın arttırılması olduğu belirtiliyor.



Ancak zaten faizlerin zirveye tırmanması, sanayide çarkların kredisiz dönmesinin imkansız bir hale gelmesi Merkezin böyle bir karar almasının önünü kapatıyor.



Zaten yüksek olan faiz oranlarının biraz daha yükselmesi hem sanayicilerin hem de vatandaşın krediye ulaşmasının tamamen önünün kapatılması anlamına geliyor ki Merkez Bankası'nın bu hamleyi günümüz koşullarında yapmasının mümkün olmadığı ön görülüyor.



Merkez Bankası Faizleri Sabit Tutacak!



Ekonomistler ve büyük yatırım şirketleri tarafından yapılan anketlere göre Merkez Bankası bugün faizleri sabit tutacak ancak karar metninde sıkı para politikası vurgusu daha da arttırılacak.



Yani Merkez Bankası dolar yatırımcısına her an faizleri arttırırım mesajı verecek.



Karar Sonrası Dolar ve Faizler Ne Olacak?



Merkezin sabit tutması halinde hem dolar kuru hem de faiz oranları için bir değişiklik yaşanması beklenmiyor.



Ancak Merkezin faizleri arttırması durumunda dolar düşecek, kredi faiz oranları yükselecek, faizleri düşürmesi durumunda ise dolar kuru yükselecek kredi faiz oranları düşecektir. Piyasanın kırılgan olması nedeni ile faiz oranları kısa vadede düşse de dolar kurunun yükselmesinin ardından yeniden yükselişe geçmesi kaçınılmaz olacaktır.



Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan karar ilan edilir edilmez sitemiz üzerinden duyurulacak olup uygulamamızı indirerek hemen haberdar olabilirsiniz.



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Emlak365.com