Meteoroloji Açıkladı: Sonbahar Geliyor! Gök Gürültülü Sağanak Yağış Başlayacak, Havalar Serinleyecek

Kavurucu yaz sıcakları ile mücadele eden Türkiye için Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni açıklamada bulundu. Sıcak havalar gidiyor, serin ve yağışlı hava geliyor!
Meteoroloji Açıkladı: Sonbahar Geliyor! Gök Gürültülü Sağanak Yağış Başlayacak, Havalar Serinleyecek

Son günlerde artan hava sıcaklıkları nedeni ile zorlanan vatandaşlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni açıklama yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni hava durumu tahmin raporu ile serin ve yağışlı hava dalgasının geldiği bildirildi.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK, GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BAŞLAYACAK!

Yeni haftalık hava durumu tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü peş peşe uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği belirtilirken aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu çok sayıda ile ise sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Açıkladı: Sonbahar Geliyor! Gök Gürültülü Sağanak Yağış Başlayacak, Havalar Serinleyecek

Yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre Türkiye bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken yağışlar özellikle Çarşamba ve Perşembe günü etkili olacak. Yağışlı havanın etkisi ile yağmur yağan yerlerde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek.

Çarşamba günü Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Çorum çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklenirken yağışlar Perşembe günü Karadeniz bölgesine doğru kayacak. Yağışların Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklenirken, Rize ve Artvin'in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı, cuma günü Doğu Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli yağış olarak devam edeceği bildirildi.

İstanbul'da ise Perşembe ve Cuma günleri yer yer kuvvetli yerel sağanak yağışlar meydana gelecek. Özellikle de Karadeniz bölgesinde yeni bir sel felaketi yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması çağrısı yapılırken sağanak yağış beklenen bölgelerde alarm verildi.