Meteoroloji Genel Müdürlüğü İl İl Uyardı! 47 İlde Flaş Sağanak Yağış, Çamur Yağmuru, Fırtına ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Nisan ayı gelmesine rağmen bahara hasret kalan Türkiye kurak geçen kışın ardından devam eden yağmurların sevincini yaşıyor. Ancak yaşanan toz taşınımı nedeni ile çamur yağacak uyarısı yapılırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 47 ilde flaş sağanak yağış, çamur yağmuru, fırtına ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. 19 Nisan 2021 tarihli hava durumu tahmini raporu, bu hafta hava nası olacak, bugün hava durumu nasıl, yağmur var mı, bahar ne zaman gelecek? İşte o iller...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İl İl Uyardı! 47 İlde Flaş Sağanak Yağış, Çamur Yağmuru, Fırtına ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Türkiye'de hava değişimleri son derece sert olarak yaşanmaya devam ederken küresel ısınma ve iklim değişikliği neden ile yaşanan olumsuzlar sürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu tahmin raporu ile 47 ile sağanak yağış uyarısı yapıldı.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ, BUGÜN HAVA DURUMU NASIL, YAĞMUR YAĞACAK MI?

19 Nisan 2021 tarihli hava durumu tahmin raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Yayımlanan rapora göre çok sayıda ilde gök gürültülü sağanak yağış, sağanak yağış, çamur yağmuru, kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.

Sağanak yağış uyarısı yapılan iller Erzincan, Denizli, Kastamonu, Bayburt, Amasya, Kayseri, Tekirdağ, Erzurum, Kırklareli, Yalova, Kütahya, Sinop, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Muğla, Karabük, Artvin, Kocaeli, Kars, Bolu, Gümüşhane, Tokat, Yozgat, Niğde, Çankırı, Edirne, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Aydın, Ardahan, Çorum ve Manisa olarak sıralanırken yoğun yağış nedeni ile oluşabilecek sel ve ani su baskınlarına karşı önlem alınması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İl İl Uyardı! 47 İlde Flaş Sağanak Yağış, Çamur Yağmuru, Fırtına ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Yapılan açıklamada "Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ( çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

HAVALAR ISINACAK MI, BAHAR NE ZAMAN GELECEK?

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği belirtilirken güney, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerine çıkacağı açıklandı.