Meteoroloji İl İl Uyardı: Kar Yağışı ve Soğuk Hava Geri Dönüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor ile Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yoğun kar yağışı, sağanak yağış, fırtına, sel ve ani su baskını uyarısı yapıldı. Peki, bu hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı, yağış var mı, İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
Meteoroloji İl İl Uyardı: Kar Yağışı ve Soğuk Hava Geri Dönüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM beklenen hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan hava durumu raporuna göre Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgası etkisi altına girecek.

BU HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

MGM tarafından yayımlanan son hava durumu raporuna göre hava sıcaklıkları bu hafta sonu yükselecek. Ancak salı gününden itibaren hava sıcaklıkları 7-8 derece birden düşecek ve hava soğuyacak. Salı gününden itibaren ise yeni bir yağışlı hava dalgası yurda giriş yapacak. Özellikle de yağışların etkili olduğu illerde hava sıcaklıkları düşecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre İzmir, Aydın ve Manisa'da sağanak yağış uyarısı yapıldı. Hava sıcaklığı Cuma günü batı kesimlerde azalmaya başlarken Cumartesi ve Pazar günü ise yeniden yükselişe geçti. Ancak Salı gününden itibaren yeniden düşüşe geçecek.



Rüzgarın; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İl İl Uyardı: Kar Yağışı ve Soğuk Hava Geri Dönüyor!





Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji İl İl Uyardı: Kar Yağışı ve Soğuk Hava Geri Dönüyor!

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK, KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile beraber yağışlar kara dönüşecek. Salı günü iç ve doğu kesimlerde kar yağışı başlayacak. Batı Karadeniz bölgesinde ise yağışlar karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Marmara bölgesinin iç ve doğu kesimlerinde de karla karışık yağmur ve kar görülecek. Kar yağışı ve yağışlı hava önümüzdeki Cuma gününden itibaren yurdu batı bölgesinden başlayarak terk edecek.