Meteoroloji Peş Peşe Uyarı Yayımladı: Nisan Ayında Kuvvetli Sağanak Yağış, Fırtına, Yoğun Kar Yağışı Uyarısı Yapılan İller

Türkiye baharı beklerken adeta kara kış geri döndü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından peş peşe yayımlanan son dakika duyuruları ile çok sayıda ilde yoğun kar yağışı, fırtına, sağanak yağış, gök gürültülü yağış uyarısı yapıldı. Bu hafta sonu hava nasıl olacak, bugün yağmur var mı, bahar ne zaman gelecek, havalar ne zaman ısınacak, kar yağacak mı?
Meteoroloji Peş Peşe Uyarı Yayımladı: Nisan Ayında Kuvvetli Sağanak Yağış, Fırtına, Yoğun Kar Yağışı Uyarısı Yapılan İller

Ne yazık ki küresel ısınma nedeni ile mevsimlerde yaşanan kaymalar tüm etkisini göstermeye devam ederken bahar mevsiminde yaşanan kar yağışları bunun en önemli göstergesi olarak kabul edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapmış olduğu peş peşe açıklamalar ile çok sayıda ile yoğun kar yağışı, sağanak yağış, fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

MGM tarafından yayımlanan hava durumu tahmini raporuna göre bugün yurt geneli parçalı ve çok bulutlu havanın etkisi altında olacak. Marmara bölgesinin doğu kesimleri ile Eskişehir hariç İç Anadolu Bölgesi, Orta ve Doğu Akdeniz bölgesi, Malatya hariç Doğu Anadolu Bölgesi ile Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışlar yoğun olarak yağmur ve sağanak yağış olarak yaşanırken Doğu Anadolu bölgesi ise yer yer gök gürültülü sağanak yağış etkisi altında olacak. İç Anadolu Bölgesi Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde ise yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde yaşanacak.

Meteoroloji Peş Peşe Uyarı Yayımladı: Nisan Ayında Kuvvetli Sağanak Yağış, Fırtına, Yoğun Kar Yağışı Uyarısı Yapılan İller

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Doğu Akdeniz Bölgesi ile Ordu ve Samsun çevrelerinde ise kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılırken Yozgat, Kırşehir ve İç Anadolu bölgesinin Kuzey bölgelerinde ise yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

DON, BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Yurdun iç kesimlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından buzlanma ve don olayı uyarısı yapılırken Doğu Karadeniz Bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinin doğusunun yüksek ve dik yamaçlarında kar örtüsünün yüksek olduğu yerlerde çığ tehlikesi için önlem ve tedbir alınması istendi.

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK, BAHAR NE ZAMAN GELECEK?

Son derece kurak geçen bir kışı geride bırakan Türkiye baharı beklemeye başlarken hava sıcaklıkları Güney ve doğu bölgemizde 2 ila 5 derece azalırken, kuzeybatı bölgesinde ise 1 ila 3 derece artacak. Diğer bölgelerimizde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacak.