Meteoroloji Son Dakika Kar, Kuvvetli Yağış Uyarısı Yaparak Fırtına ve Sağanak Yağmur Beklenen İlleri Tek Tek Saydı

Günlük hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Yayımlanan hava durumu raporuna göre bugün yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak.
Meteoroloji Son Dakika Kar, Kuvvetli Yağış Uyarısı Yaparak Fırtına ve Sağanak Yağmur Beklenen İlleri Tek Tek Saydı

Günlük hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Yayımlanan hava durumu raporuna göre bugün yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak. Hava sıcaklıkları yağış olan illerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda hissedilir bir düşüş yaşanmayacak.

Yurt genelinde kuvvetli yağış etkili olurken yine bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtına olayları yaşanacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda ise çığ uyarısı yapıldı.

SAĞANAK YAĞIŞ, KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

16 Mart 2021 tarihli günlük hava durumu tahmini raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa ve Mardin hariç bugün tüm yurt genelinde yağışlı hava beklendiğini duyurdu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER: Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde ise Aydın, Muğla ve Denizli ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağmur, 1000 m üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden sel, su basını, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Son Dakika Kar, Kuvvetli Yağış Uyarısı Yaparak Fırtına ve Sağanak Yağmur Beklenen İlleri Tek Tek Saydı

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI YAPILAN İLLER: Rüzgarın; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması uyarısında bulunuldu.

Karların erimesi nedeni ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ uyarısı yapan Meteoroloji özellikle de sağanak yağış beklenen illerde ani su baskınları ve sel olaylarına karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulundu.