Meteoroloji Uyardı: Donacağız! MGM Son Dakika Açıklaması İle Sağanak Yağış, Fırtına, Buzlanma, Don ve Kar Yağışı Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile 5 bölgede yer alan çok sayıda il için sağanak yağış, buzlanma, kar, fırtına ve don uyarısı yapıldı.
Meteoroloji Uyardı: Donacağız! MGM Son Dakika Açıklaması İle Sağanak Yağış, Fırtına, Buzlanma, Don ve Kar Yağışı Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile 5 bölgede yer alan çok sayıda il için sağanak yağış, buzlanma, kar, fırtına ve don uyarısı yapıldı. Marmara ve Kuzey Ege Bölgesi şiddetli poyraz etkisi altında kalırken, Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgesi ise şiddetli sağanak yağış etkisi altında kalacak. Karadeniz bölgesinde akşam saatlerinde kar yağışı başlayacak. İç bölgelerde ise buzlanma ve don olayları görülecek. İşte illere göre hava durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmini raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda kar yağışı, don ve buzlanma uyarısı yapılırken hava sıcaklıkları da düşmeye devam ediyor.



METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON HAVA DURUMU RAPORU YAYIMLANDI!



MGM tarafından yayımlanan son hava durumu raporuna göre Türkiye genelinde hava parçalı, kuzey ve doğu bölgelerinde yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.



Yağışlar özellikle Hatay, Sinop ve Şırnak çevrelerinde etkili olacak. Gümüşhane, Ardahan ve Hakkari çevreleri ile Artvin’in iç bölgelerinde ise yağışlar karla karışık yağmur ve kar yağışlı olarak meydana gelecek. Bu gece saatlerinden itibaren ise Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülecek. İç ve Doğu bölgelerde ise yer yer buzlanma ve don olayı uyarısı yapıldı.



HAVA SICAKLIKLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK



İç Anadolu, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde hava sıcaklıkları 2 ila 5 derece arasında düşüş gösterecek. Mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredecek. Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde yer alan şehirlerde ise kısa süreli fırtına uyarısı yapıldı.



BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?



Bugün Ankara parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde buzlanma ve don olayları ile birlikte 9 derece, İstanbul parçalı ve çok bulutlu 13 derece, İzmir kısmen güneşli 16 derece, Antalya parçalı ve az bulutlu 21 derece olacak.



Emlak365.com