Meteoroloji Uyardı Perşembeyi Sel Alacak! Bugün Yağış Beklenen İller Hangileri?

Türkiye Haziran ayında yaşanan kar ve dolu yağışının şokunu yaşarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM meteorolojik uyarı başlığı ile kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Bugün hava durumu nasıl, yağış beklenen iller hangileri, yağmur yağacak mı, sağanak yağış uyarısı hangi illere yapıldı?
Meteoroloji Uyardı Perşembeyi Sel Alacak! Bugün Yağış Beklenen İller Hangileri?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda Marmara'nın doğu bölgesi, Karadeniz bölgesi, İç Anadolu bölgesinin kuzeyi ile doğu Akdeniz bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Son dönemde küresel ısınma ve iklim değişikliği etkileri ile yaşanan değişimler mevsimlere de yansırken Haziran ayında yaşanan kar yağışı ve dolu yağışı gibi hava olayları büyük şaşkınlık yaratmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3 Haziran 2021 Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu yayımladı.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL, SAĞANALK YAĞIŞ UYARISI HANGİ İLLER İÇİN YAPILDI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile belirli illere sağanak yağış uyarısı yapıldı ve gerekli önlemlerin alınması talep edildi. Yapılan açıklamada Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği belirtilirken Marmara bölgesinin doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerine ise yağış uyarısı yapıldı. Aralıklı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan iller Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Erzincan ve Ardahan olarak açıklandı.

Öğle saatlerinden itibaren yağışların Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana ve Mersin'in kuzey, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde ise yerel sağanak yağış olarak devam edecek. Yaşanacak olan yağış nedeni ile ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olaylara karşı önlem ve tedbir alınması istendi. Gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan illerin yanı sıra bazı iller içinde kuvvetli rüzgar uyarısı ile kısa süreli fırtına uyarısı da yapıldı.