Meteoroloji Uyardı: Sıcaklar Geri Geliyor

Meteoroloji İstanbul'da yaşanılan dolu felaketinin ardından bu sefer de sıcaklar için uyarıda bulundu.
Meteoroloji Uyardı: Sıcaklar Geri Geliyor

Meteoroloji İstanbul'da yaşanılan dolu felaketinin ardından bu sefer de sıcaklar için uyarıda bulundu.

Geçen hafta İstanbul'da yaşanan yağmur ve dolu yağışı sonrasında Meteoroloji yine bir uyarı daha yaptı.

Meteorolojinin yapmış olduğu son tahminlere göre; hava sıcaklıklarının ülke genelinde 2 ile 5 derece artması bekleniyor.

Ülkenin, kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcak Hava Tekrar Geliyor

Meteorolojinin yapmış olduğu değerlendirmeye göre; İstanbul'da geçen hafta yaşanan fırtına ve dolu yağışının ardından bu sefer sıcak hava dalgasının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojinin yapmış olduğu tahminlere göre, hava sıcaklıklarının 4 derece artması bekleniyor.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medyadan yapmış olduğu uyarıda; “Mümkün olsa 30 Temmuz'dan önce İstanbul'u terk edip kuzeye kaçar ve bir hafta dönmezdim. Sıcak hava dalgası hem de çok kuvvetlisi geliyor” açıklamasını yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan Açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’da yaşanılan dolu fırtınasının ardından yapılan açıklamalara sert tepki verdi.

İstanbul'da çok büyük felaketler olacakmış gibi birtakım havalar esiyor diyerek; "İstanbul'la alakalı sanki çok büyük felaket olacakmış gibi birtakım havalar estiriliyor. Tamam da biz 30 Temmuz'da İstanbul'da 30 santigrat derece tahmin diyoruz. Geçmişte aynı tarihte 37,4'e kadar çıkmış. Yani geçmişte daha büyük değerlere ulaşmış, sanki çok büyük felaket varmış gibi bunu sunmanın manası yok" açıklamasında bulundu.