Meteoroloji Uyarılarla Günlük Hava Durumunu Açıkladı! Yağmur, Sağanak Ve Kar Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günün hava durumu tahminlerini açıkladı. Yapılan bilgilendirmeye göre yağışlı hava bugün de yurdun bazı bölgelerinde etkili olmayı sürdürecek. Bugün hava nasıl olacak?
Meteoroloji Uyarılarla Günlük Hava Durumunu Açıkladı! Yağmur, Sağanak Ve Kar Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün ülke genelinde etkili olacak hava olaylarına dair beklentilerini içeren hava durumu değerlendirme raporunu paylaştı. Yapılan bilgilendirmeye göre ülke genelinde parçalı ve bulutlu bir hava etkili olmaya devam edecek. Bölge bölge yağışların devam etmesine yönelik tahminde bulunan Meteoroloji yağış beklenen bölgeleri de kamuoyuna duyurdu. Bugün nerelerde yağış meydana gelecek?

GÜNLÜK YAĞIŞ TAHMİNLERİ YAPILDI

Meteoroloji'den verilen bilgilere göre Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile osmaniye, Ordu, Tokat, Sivas, Kahramanmaraş, İzmir, Ankara ve Çankırı'da yağışlar bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde gerçekleşeceğine dair tahminde bulunuldu. Ancak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yüksek noktalarda karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebileceği bildirildi. Yurdun diğer bölgelerinde yağışsız bir hava etkili olacak.

SICAKLIK BEKLENTİLERİ

Hava sıcaklıklarına dair de tahminlerde bulunuldu. İç ve batı bölgelerde sıcaklıkların bugün 2 ila 6 derece arasında artacağı belirtildi. Yurdun diğer bölgelerinde sıcaklıklarda herhangi bir değişimin beklenmediği ve aynı şekilde devam edeceği açıklandı.

METEOROLOJİ'DEN GÜNLÜK UYARILAR

Meteoroloji'den yapılan günlük uyarılar arasında bugün zirai don uyarısı bulunuyor. Zirai don tehlikesi bulunan bölgeler Meteoroloji tarafından Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri şeklinde açıklandı. Yetkililerin ve vatandaşların bu konuda tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Zirai don neticesinde zarara uğramamak için vatandaşların gerekli tedbirleri almalarının sağlanması gerektiği bildirildi.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT!

Meteoroloji'den yapılan bir diğer uyarı da kuvvetli rüzgar uyarısı oldu. Bu konuda Doğu Anadolu'nun güneydoğusuna uyarılarda bulunuldu. Bu bölgede güneyli yönlerden saatte 60 km'ye varabilecek kuvvetli rüzgarların esmesinin beklendiği ve ulaşımda aksamalar gibi konularda tedbirli davranılması gerektiği bildirildi.