Meteorolojiden Bu Şehirlerde Yaşayanlara Hem Fırtına Hem Çamur Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı son hava tahmin raporuyla çöl tozu taşınımı uyarısında bulundu. Aralarında İstanbul'un da yer aldığı bazı şehirleri bu konuda uyaran Meteoroloji uyarısında ayrıca bazı iller için fırtınaya karşı dikkatli olunmasını istedi.
Meteorolojiden Bu Şehirlerde Yaşayanlara Hem Fırtına Hem Çamur Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftasonu hava tahmin raporunda bazı şehirlere uyarılarda bulundu. Havanın Türkiye'de genel itibariyle nasıl geçeceğine ilişkin genel uyarılarda bulunan Kurum, bunun dışında bazı hava olaylarına karşı vatandaşların önlem almalarını istedi.

SAĞANAK VE GÖKGÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde havanın nasıl olacağına dair yaptığı açıklamasında, yurdun kuzey kesimlerinin, iç ve batı bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu olacağını bildirdi.

Bu bölgeler dışında kalan Marmara'nın doğusu, Trakya kesimi, Kuzey ve İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde ise sağanak yağış ile gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bu bölgelerin dışında kalan yerlerin ise az bulutlu olacağı ifade edildi.

ÇAMUR YAĞIŞINA DİKKAT

Kurum uyarısında ayrıca bazı bölgeler için vatandaşlara toz taşınımı nedeniyle çamur yağışı olabileceğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü "Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'de toz taşınımı bekleniyor." ifadelerine yer verdi.

ÇATI UÇMALARINA KARŞI UYARI

Çamur yağışının dışında ayrıca bazı bölgelerde yeni günde fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji uyarısında, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına beklendiğini açıkladı.

Bu bölgelerin dışında kalan Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiği bildirildi. İlan edilen tüm bu bölgelerde yaşayan vatandaşlara ise yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi tüm durumlarda dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.