Meteoroloji'den Fırtına, Sağanak, Kar Uyarısı! Hangi İller Ve Bölgelerde Kar Yağışı Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini yayınladığı raporla kamuoyuna duyurdu. Bugün hava nasıl olacak? Bugün hangi illerdekar yağışı olacak? Sağanak yağış ve fırtına beklenen iller hangileri? 17 Mart 2021 Çarşamba günü hava durumu tahminleri...
Meteoroloji'den Fırtına, Sağanak, Kar Uyarısı! Hangi İller Ve Bölgelerde Kar Yağışı Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminleri kamuoyu ile paylaşıldı. Verilen bilgilere göre bugün ülke genelinde çok bulutlu ve aralıklarla yağışlı bir havanın hakim olacağı bildirildi. Yalnızca Şanlıurfa'da yağış meydana gelmeyeceği duyurulurken yağışların bazı illerde sağanak yağmur ve bazı illerde de kar yağışı şeklinde olacağı belirtildi.

SAĞANAK YAĞMUR TAHMİNİ

Sağanak yağmur beklenen bölgeler Meteoroloji tarafından açıklanırken bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ani su baskını ve sellere karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Buna göre Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusunda yer yer sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların gün içerisinde aralıklarla gerçekleşeceği ve çok şiddetli olabileceği bildirildi.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN BÖLGELER VE İLLER!

Kar yağışı uyarısı da yapan Metetoroloji, Batı Akdeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde, İç Ege'de, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar yağışları meydana gelecek. Özellikle Toroslar, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yoğun ve kuvvetli kar yağışları görülebilecek. Bu bölgelerde kar kalınlığının 20 cm'nin üzerine çıkabileceği açıklandı.

FIRTINA KOPACAK, ÇATILAR UÇACAK!

Kuvvetli rüzgar uyarısı da yapan Meteoroloji Marmara'nın güneydoğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyden kuvvetli ve fırtına şeklinde rüzgarların meydana gelmesi bekleniyor. Vatandaşlar ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldılar.

BUZLANMA VE DON UYARISI!

Öte yandan Meteoroloji buzlanma ve don uyarısında da bulundu. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olaylarının etkin olabileceği bildirildi. Bunun yanında Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneyi için de kar erimelerine bağlı olarak çığ felaketi uyarısı yapıldı.

Emlak365.com