Meteorolojiden Korkutan Hava Tahmin Raporu! Yeni Kar Yağışları Don ve Çığ Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürülüğü tarafından paylaşılan hava tahmin raporunda yeni hafta öncesinde don ve çığ uyarısı geldi. İşte Mart sonu ve Nisan başında hava durumuna dair son rapor ve il il beklentiler.
Meteorolojiden Korkutan Hava Tahmin Raporu! Yeni Kar Yağışları Don ve Çığ Uyarısı Geldi

Son yıllarda alışık olunmayan bir bahar süreci yaşayan Türkiye, yağışlı havanın etkisi altında. Ülkenin birçok kesiminde bahar aylarının gelmesine rağmen kar yağışı devam ediyor. Bu kapsamda haba tahmin raporunu sık sık yenileyen Meteoroloji Genel Müdürülüğü yeni beklentileri açıkladı.

İşte Mart ayının kalan son birkaç günü ile Nisan ayının ilk günlerinde hava durumunun nasıl olanacağına ilişkin Meteoroloji Genel Müdürülüğü raporu.

ZİRAİ DON VE ÇIĞ UYARISI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürülüğü resmi sitesinden yapmış olduğu farklı uyarılar ile yeni gün için zirai don ve çığ uyarısında bulundu. Yurdun farklı bölümlerinde devam eden yağışlı hava kapsamında kurum Doğu Bölgeleri, Karadeniz ve çevresi için özel bir tahmin beklentisi yayımladı.

Yeni Kar Yağışı ve Çığ Uyarısı

Yeni hava tahmin raporunda, bazı bölgelerde yeni kar yağışlarının olacağı ve vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürülüğü raporunda kar yağışı beklenen illere ve bölgelere dair şu açıklamada bulundu.

"Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yükseklerinde mevcut kar örtüsünün üzerine yeni kar yağışları beklendiğinden eğimli ve kalın kar örtüsü olan bölgelerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Kurum açıklamasının devamında yağışlar nedeniyle bu bölgelerde bulunan şehirlerde ulaşım sorunları olabileceği uyarısını yineledi.

Zirai Don Uyarısı

Yeni hafta öncesinde bir uyarısı da tarım alanında geldi. Soğuk hava etkileri nedeniyle zirai don uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü "Bu gece saatlerinden başlayarak, 30.03.2021 Salı sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği Iğdır'da sabah ve gece saatlerinde zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." açıklamasını yaptı.

Bu açıklamanın yanında bir uyarı da Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi için geldi. Yurdun bu bölgelerinde de zirai don olabileceği ifade edildi.

SICAKLIKLAR ARTMAYA BAŞLAYACAK

Bunun dışında Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağış beklenmeyen şehirler için sıcaklıkların artmaya başlayacağını ifade etti. Yapılan son değerlendirmelerde yurt genelinde hava sıcaklıklarının 3 derece ile 6 derece arasında yükselmesi bekleniyor.