Meteoroloji'den korkutan son dakika açıklaması! 17 il için toz bulutu alarmı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Toz taşınımı nedeniyle bazı kentlerde hayat durma noktasına geldi. İşte tehlikedeki o iller...
Meteoroloji'den korkutan son dakika açıklaması! 17 il için toz bulutu alarmı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, Suriye üzerinden gelen toz bulutu birçok kenti etkisi altına aldı. MGM tarafından 17 il için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Toz bulutu ili kapladı, göz gözü görmedi

Suriye'den gelen toz bulutu nedeniyle Adıyaman'ın kent merkezinde görüş mesafesi düştü, hava kalitesi ise büyük oranda azaldı. Öğle saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan toz bulutu nedeniyle, vatandaşlar nefes almakta zorlandığını ifade etti.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından da yoz bulutu konusunda Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde orta kuvvetli ve yer yer kuvvetli olacağı, hava kalitesinde ve görüş mesafesinde düşme olacağı belirtilerek uyarısı yapıldı.

Öte yandan Kayseri'de de gece saatlerinde başlayan toz bulutu, sabahın ilk saatlerinde de devam etti. Dışarıdaki araçların üstü kırmızı toz bulutuyla kaplanırken, işe gitmek için evinden çıkan vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, dün vatandaşlara uyarı yaparak toz taşınımı nedeniyle oluşabilecek riskler konusunda tedbirli olunması gerektiğini belirtmişti.

Meteoroloji'den korkutan son dakika açıklaması! 17 il için toz bulutu alarmı verildi!

17 kent için sarı alarm verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Sivas, Tunceli, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu illerde yaşayan vatandaşların, toz bulutuna karşı dikkatli olması uyarısında bulundu. Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yurdun bir bölümünde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken, bazı bölgelerde ise gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor.