Meteoroloji'den Son Dakika Sarı Uyarı: Kuvvetli Sağanak, Gök Gürültülü Yağış, Sel ve Dolu Alarmı Verildi!

İklim değişikliği ve küresel ısınma etkisini her geçen gün biraz daha hissettirmeye devam ederken Haziran ayının ortasında sonbahar mevsimi yaşanılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yaz neden gelmiyor 2021, Meteoroloji yağmur uyarısı yapılan iller hangileri, gök gürültülü sağanak yağış hangi bölgeleri etkileyecek, bugün hava nasıl, yağmur var mı?
Meteoroloji'den Son Dakika Sarı Uyarı: Kuvvetli Sağanak, Gök Gürültülü Yağış, Sel ve Dolu Alarmı Verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yaıyımlanan son dakika uyarısı ile sarı alarm verildiği duyuruldu. MGM tarafından yayımlanan son dakika duyurusunda bugün öğleden sonra başlayacak olan yağışların 11 ilde etkili olacağı ilan edildi.

Yayımlanan duyuruda bugün öğleden sonra başlayacak olan yağışların yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olarak Muğla'nın iç kesimleri, Aydın'ın doğusu, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Aksaray, Niğde'nin kuzeyi ile Ankara ve Kırıkkale illerinde etkili olacağını duyurdu.

METEOROLOJİ VE AFAD'DAN 11 İLDE SON DAKİKA KUVVETLİ YAĞIŞ, SEL, SU BASKINI VE DOLU UYARISI

Türkiye bir süredir mevsim dışı yaşanan hava olaylarının etkisi altında bulunurken yaşanan süreçte ne yazık ki son derece kurak bir kış yaşanmış, kurak geçen sonbahar ve kış mevsimi nedeni ile barajlarda doluluk oranları düşmüş özellikle de İzmir, İstanbul ve Ankara'da susuzluk riski ortaya çıkmıştı.

Daha sonra başlayan yağışlarla İstanbul'da barajlar dolmaya başlasa da yine de yurdun büyük bir bölümünde kuraklık görülmüş, özellikle de tarım bölgelerinde ki tarlalar ve ekili alanlar süreçten olumsuz etkilenmişti. Yaşanan sürecin ardından yazı bekleyen insanlar büyük hayal kırıklığı yaşamış, Haziran ayı gelmesine rağmen havalar özellikle de yağış alan bölgelerde soğumuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün son dakika açıklaması ile sarı alarm verilirken AFAD tarafından da alarm verilen 11 il için önlem alınması konusunda uyarıda bulunuldu.AFAD tarafından yapılan açıklamada Muğla, Aydın, Burdur, Isparta, Afyon, Denizli, Konya, Aksaray, Niğde, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli yağış, gök gürültülü sağanak yağış, sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olaylara karşı önlem alınması istendi.