Metropoll Araştırma'dan Yeni Seçim Anketi! İttifaklarda Hesaplar Değişti! Cumhur İttifakı Ve Millet İttifakı Oy Oranları Yüzde Kaç Oldu?

Metropoll Araştırma tarafından yeni bir seçim anketi yapılarak sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan seçim anketinden çarpıcı sonuçlar çıktığı bildirildi.
Metropoll Araştırma'dan Yeni Seçim Anketi! İttifaklarda Hesaplar Değişti! Cumhur İttifakı Ve Millet İttifakı Oy Oranları Yüzde Kaç Oldu?

Metropoll Araştırma tarafından yeni bir seçim anketi yapılarak sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan seçim anketinden çarpıcı sonuçlar çıktığı bildirildi.

Anket şirketlerinin dönem dönem yaptıkalrı seçim anketleri çalışmalarına devam ediliyor. Son olarak seçim anketi sonucu açıklayan şirket Metropoll Araştırma oldu.



YENİ SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI AÇIKLANDI!



Metropoll Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinden elde edilen verilen şirketin kurucusu ve yöneticisi olan Özer Sencar tarafından açıklandı. Ankete yönelik bir de değerlendirme yapan Özer Sencar, seçmenlerin oldukça değişken bir yapıya sahip olduklarını ve bu değişkenliğin anket sonuçlarında bariz bir şekilde kendisini gösterdiğini ifade etti.



Yapılan seçim anketinden katılımcılara ittifaklar üzerinden soru soruldu. Hangi ittifaka yakın oldukları öğrenilmek istenen katılımcılara, “AK Parti ve MHP'nin olduğu Cumhur İttifakı'na mı yoksa CHP ve İYİ Parti'nin olduğu Millet İttifakı'na mı yakınsınız?” sorusu yöneltildi.



Metropoll Araştırma'dan yapılan açıklamaya göre anket için Türkiye'nin 81 ilin benzersiz niteliklere sahip katılımcılara yüz yüze çalışma yapıldı. Katılımcıların farklı niteliklerde seçilmesinde anketin doğruluk payını arttırması amacı etkili olduğu bildirildi.



CUMHUR İTTİFAKI GÜÇ KAYBEDİYOR!



Katılımcıların verdikleri cevaplara göre Cumhur İttifakı'nda yakın olduklarını belirtenlerin oranı yüzde 36.9 oldu. İki ittifaka da yakın olmadıklarını ama Millet İttifakı'nı tercih edeceklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 5.9 olarak açıklandı. Aynı şekilde iki ittifaka da yakın olmadıklarını ama Cumhur İttifakı'nı tercih edeceklerin oy oranı ise yüzde 2.7 olarak bildirildi.



MİLLET İTTİFAKI SIÇRAYIŞTA!



Millet İttifakı'na yakın olanların oy oranı ise yüzde 42.4 olarak açıklandı. Ankete cevap vermeyen kitlenin ise yüzde 12.2 oranında olduğu belirtildi. Bu sonuçlara göre Millet ittifakı son dönemlerde anketlerde görülen yükselişini sürdürdü. Cumhur İttifakı ise özellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşların gözünde irtifa kaybetmeyi sürdürdü.



VATANDAŞIN ANA GÜNDEMİ EKONOMİ!



Anket sonuçlarını değerlendiren Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Serncar, “Millet İttifakı arayı açmayı sürdürüyor. Yaptığımız araştırmalarda buna neden olarak en başta vatandaşların ekonomik sıkıntılarını gösterebiliriz. Vatandaş siyasi tercihini Türkiye'nin suni gündemlerine göre değerlendirmiyor. Cumhur İttifakı vatandaşın ana gündemi olan ekonomiye karşı politika geliştiremiyor. Bundan dolayı da oy kaybı meydana geliyor. Ekonomide vatandaşlın cebine direkt olarak yansıyacak toparlanma olmadıkça Millet İttifakı daha çok destek alacaktır.” dedi.



Emlak365.com