Metropoll Son Yılların En Çok Ses Getiren Seçim Anketi Sonuçlarını Duyurdu!

Metropoll Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Vatandaşlar anket çalışmasında, “Bu pazar seçim olsa hansi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yanıtladılar.
Metropoll Son Yılların En Çok Ses Getiren Seçim Anketi Sonuçlarını Duyurdu!

Türkiye'de düzenli olarak seçim anketi yapan araştırma kuruluşlarından olan Metropoll Araştırma şirketi tarafından “Türkiye'nin Nabzı Nisan 2021” anketinin somuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Araştırmaya katılan vatandaşlar bu pazar seçim yapılması durumunda hangi siyasi partiye oy vereceklerini yanıtladılar.

HEM İKTİDARA HEM MUHALEFETE MESAJ

Metrepoll Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sencar sosyal medya üzerinden bir dğerlendirme yaparak ankete dair bilgiler verdi. Özer Sencar anket sonuçlarına dair değerlendirmesinde, “Uzun yıllardır Türkiye'de bu şekilde bir anket sonucu ile karşılaşmamıştık. AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren ilk defa bir ankette oyunun yüzde 27'ye gerilediğini görüyoruz. Ancak muhalefette de bariz bir oy artışı gözlemlenmiyor. Kararsızlar, protesto oyu verecekler ve cevap vermeyenler seçimlerin kaderini belirleyecekler.” dedi.

HANGİ PARTİNİN YÜZDE KAÇ OYU VAR?

Metropoll Araştırma tarafından açıklanan ve kararsız seçmenlerin dağıtılmadığı anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 27, CHP'nin oy oranı yüzde 18,3, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 10,7, MHP'nin oy oranı yüzde 8,7, HDP'nin oy oranı yüzde 8,4, DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 2,2, Saadet Partisi'nin oy oranı yüzde 1,6, Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 1,4 açıklandı.u anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 8,7'si kararsız olduklarını, yüzde 6'sı protesto oyu vereceklerini ve yüzde 5,9'u da cevap vermeyeceğine dair yanıtlar verdiler.

KARARSIZLAR VE PROTESTOCULAR İKİNCİ BÜYÜK PARTİ OLDULAR!

Anket sonuçlarını yorumlayan siyaset uzmanları ise bu sonuçlardan hem iktidarın hem de muhalefetin ders çıkarmaları gerektiği konusunda hemfikir oldular. Kararsızların, protesto oyu vereceklerin ve ankete cevap vermeyenlerin oy oranları toplantığında yüzde 20,6 olduğu görülüyor. Bu da anket sonuçlarına göreikinci sırada bulunan CHP'nin oy oranından daha fazla bir oya karşılık geliyor. Vatandaşın siyasete inancının yitirilmeye başlandığını gösteren anket sonuçlarından AK Parti'nin oy kaybı yaşaması ama muhalefetin de alternatif olamaması sonucu çıktığı ifade edildi.