MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den İdam Cezası Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Devlet Bahçeli bazı suçlar için idam cezasının geri getirilebileceğini ifade etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den İdam Cezası Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Devlet Bahçeli bazı suçlar için idam cezasının geri getirilebileceğini ifade etti. Konuşmasında milletin vicdanını sızlatan suçların caydırıcılığının artırılması için idamın mevzuata yeniden alınabileceğini ifade etti. Devlet Bahçeli'nin idam cezası açıklaması haberimizde.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem, ekonomi, dış siyaset konularına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.



DEVLET BAHÇELİ'DEN YAZILI AÇIKLAMA



Devlet Bahçeli ayzılı açıklamasında Türkiye'nin içerisinde bulunduğu hareketli dış politika sürecinin yanında birde şiddet, cinayet, taciz, tecavüz vakalarında yaşanan artışlar doluğunu ifade etti. Bu suçlarda gözlemlenen artışı alarm verici olarak nitelendiren Devlet Bahçeli, insanın kanını donduran, vicdanları kanatan ağır suçlara hergün karşılaşıldığını ifade etti.



MHP Lideri yazılı açıklamasının devamında söz konusu suçlara dair haberlerin sosyal medya, yazılı basın, televizyon ve internet sitelerinde sıkça yer aldığına vurgu yaparak kadına şiddet, çocukların kaçırılması, öldürülmesi ve hatta cinsel istismara uğramalarına ilişkin olayları vicdanları yaraladığını söyledi.



MHP LİDERİ BAHÇELİ: İDAM MEVZUATA GETİRİLMELİ



Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli söz konusu suçlara ilişkin yazılı açıklamasının devamında kalıcı ve köklü önlemler alınması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda cezai yaptırımların artırılması, derinlikli ve tesirli hale getirilmesi gerektiği ifade edildi.



İşte O İdam Açıklaması



"Bu konuda 'İdam Cezası'nın hukuk mevzuatımıza tekrar alınması iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. Çocukları, kadınları, masum ve mazlumları en aşağılık yöntemlerle hedef alan canilerin, katillerin, insanlık düşmanlarının fiillerine karşılık gelen cezaların adil ve orantılı tespiti milli birlik ve dayanışma şuurunun istikbali açısından zorunluluktur."



Devlet Bahçeli açıklamasında 56 ülkenin idam cezası uyguladığını ifade etti.



Emlak365.com