MHP Lideri Bahçeli'den Rusya ve Esed'e: Türkiye'nin Şakası Yok, Azdan Az Çoktan Çok Gider

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Esed'e bağlı rejim güçlerinin Rusya desteği ile İdlib'e doğru ilerlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
MHP Lideri Bahçeli'den Rusya ve Esed'e: Türkiye'nin Şakası Yok, Azdan Az Çoktan Çok Gider

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Esed'e bağlı rejim güçlerinin Rusya desteği ile İdlib'e doğru ilerlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuya dair sert ifadeler kullanan Devlet Bahçeli, Türkiye'nin şakasının olmadığını ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin TBMM Grup Toplantısında konuştu.



Konuşmasının uzun bir bölümünü Suriye'de yaşanan olaylara ayıran MHP Lideri Bahçeli, Rusya'ya yönelik sert eleştirilerde buluncu.



AZDAN AZ, ÇOKTAN ÇOK GİDER



MHP Lideri Devlet Bahçeli konuşmasında Türkiye ile Rusya arasında 2018 yılında imzalanan Soçi mutabakatını hatırlattı. Bu mutabakat kapsamında Türkiye'nin gözlem noktalarının güçlendirilmesine ilişkin maddeleri hatırlatan Devlet Bahçeli bu gözlem noktalarının taciz ve tahrik kıskacında olduğunu ifade etti.



Türkiye'nin verdiği sözlerin arkasında olduğunu ifade etti. Bu noktada rejim unsurlarının çekilmesinin hem kendi hemde bölge için mecburi olduğunu ifade etti. İşte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin o konuşmasının önemli bölümleri.



Hani Soçi mutabakatı? Nereye gitti görüşmeler? İkili temaslar, telefon diplomasileri. Esad 4 defa ateşkes ilanı yapmamış mıydı? 14 Ocak’ta Türkiye ve Suriye yetkilileri anlaşmaya onay vermemiş miydi? Türkiye verdiği sözün arkasındadır. Rejim unsurlarının çekilmesi hem kendi hayırları hem bölge için mecburiyettir. Türkiye’nin şakası yoktur. Az çoktan çok gider. Gidenlerin alayı Esad rejiminden olacaktır.



MHP Lideri Devlet Bahçeli yapmış olduğu konuşmasında ayrıca Doğu Akdeniz konusu ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın sözlerine dair değerlendirmelerde bulundu.