Milli Eğitim Bakanı Selçuk Canlı Yayında Açıkladı: Okullar 21 Eylül Tarihinde Açılacak Mı, Son Durum Ne, Özel Okullar Para İadesi Yapacak Mı?

Korana virüs vaka sayıları büyük bir hızla artmaya devam ederken milyonlarca öğrenci ve veli okullar açılacak mı sorusuna yanıt arıyor.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk Canlı Yayında Açıkladı: Okullar 21 Eylül Tarihinde Açılacak Mı, Son Durum Ne, Özel Okullar Para İadesi Yapacak Mı?

Korana virüs vaka sayıları büyük bir hızla artmaya devam ederken milyonlarca öğrenci ve veli okullar açılacak mı sorusuna yanıt arıyor. Konu hakkında son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından düzenleen uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısında canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Okullar ne zaman açılacak, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite yüz yüze eğitim olacak mı, uzaktan eğitim mi devam edecek, özel okullarda telafi eğitimi olacak mı, özel okullar ne zaman açılacak, para iadesi ya da indirim olacak mı, son durum ne?

Milli Eğitiim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısında merak edilen soruları yanıtladı.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, YÜZ YÜZE EĞİTİM Mİ OLACAK, UZAKTAN EĞİTİM Mİ DEVAM EDECEK?



Yaşanan süreç hakkında önemli bilgilendirmede bulunan Bakan Selçuk konu hakkında yaz döneminden bu yana yoğun bir çalışma ve araştırma sürecinden geçtiklerini belirterek her türlü senaryoyu başarılı bir şekilde aşmak için çözüm geliştirdiklerini söyledi.



EBA'nın Türkiye'de en çok ziyaret edilen 10. site ve dünya genelinde en fazla ziyaret edilen 3. eğitim sitesi olduğunu dile getiren Selçuk toplantının soru cevap bölümünde okulların ne zaman açılacağı yönünde gelen soru üzerine hiçbir çocuk ve öğretmeni riske atacak bir karara imza atamayacaklarını belirterek bu konuda MEB'in tek başına karar veremeyeceğini ve Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.



21 Eylül tarihinde belirli sınıflarla yüz yüze eğitime başlama planları olduğunu belirten Bakan Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden yayımlanmayan hiçbir duyuraya itimat gösterilmemesini isteyerek salgının seyrine göre bu tarihten sonra okullardaki duruma göre ilerleyen tarihte süreci şekillendireceklerini söyledi.



Açılacağı ilan edilen belirli sınıflarda (şu an için bu sınıfların birinci sınıf, 8. sınıf ve 12.sınıflar olacağı iddia ediliyor) yüz yüze eğitim 21 Eylül tarihinde başlarken diğer sınıflarda ise eğitim yüz yüze verilecek.



ÖZEL OKULLARDA TELAFİ EĞİTİMİ OLACAK MI, YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMAZSA PARA İADESİ VE İNDİRİM OLACAK MI?



Süreçte özel okullar hakkında yaşanan para iadesi tartışmaları da gündeme gelirken Bakan Selçuk özel okullarda veli lehine olacak şekilde KDV indirimi gibi konuların gündemde olduğunu, her özel okulun aldığı paranın farklı olduğunu buna göre bir indirim oranı belirleme üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.



Emlak365.com