Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Son Dakika Yüz Yüze Eğitim Açıklaması Geldi! Okullar Ne Zaman Açılacak, Açılış Tarihi Değişti Mi?

Korana virüs salgını nedeni ile belirsizliğin yaşandığı yüz yüze eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıklaması yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Son Dakika Yüz Yüze Eğitim Açıklaması Geldi! Okullar Ne Zaman Açılacak, Açılış Tarihi Değişti Mi?

Korana virüs salgını nedeni ile belirsizliğin yaşandığı yüz yüze eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika açıklaması yaptı. Okula uyum haftası tarihleri ve ders saatleri hakkında bilgi veren Bakan Selçuk her okulda imkanlar dahilinde bu sürecin tamamlanacağını söyledi. Okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak, son dakika gelişmeleri neler?

Pandemi döneminde salgının yayılmasını önlemek amacı ile alınan tedbir kararları kapsamında okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiş ve uzaktan eğitime geçilmişti.



Ne yazık ki korana virüs salgınında Temmuz - Ağustos aylarında yaşanan hızlı artış ile beraber okullarda eğitim planlaması değiştirilmiş, belirli şartlar altında yüz yüze eğitime geçileceği belirtilmişti.



OKULLARDA UYUM HAFTASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK, UYUM PROGRAMI NASIL UYGULANACAK?



Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklamasında ''Okul yönetimleri, uyum programının 21-25 Eylül 2020 haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek. Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak" diyerek uyum haftasının nasıl işleyeceğini duyurdu.



Söz konusu uygulama kapsamında her öğretmen kendi sınıfını okulun imkan ve şartlarına uygun olarak iki ayrı gruba ayıracak. Bu sayede sınıf mevcudu azaltılacak ve öğrencilerin birbirleri ile olan teması sınırlandırılacak. Her grup farklı günlerde okula gelecek ve uyum haftası programı dahilinde her biri 30 dakika sürecek olan 5 ders saati görerek o günkü eğitimini tamamlayacak.



Ders araları 10 dakikalık teneffüsler ile bölünecek. Bu şekilde öğrenciler hatfada 1 gün okula gelecek diğer günler ise uzaktan eğitime devam edecek.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2020, YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?



Okullarda yüz yüze eğitim okul öncesi ve birinci sınıflar için başlayacak. 3 haftalık periyodun sonrasında duruma ve salgının gidişatına göre diğer sınıflar için değerlendirme yapılarak karar verilecek.



Söz konusu tarih 12 Ekim 2020 gününe denk gelirken bu tarihte ortaokul, lise ve üniversitelerde yüz yüze eğitim için beklenen kritik kararlar açıklanacak.



Emlak365.com