Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı! Yüz Yüze Sınavlar Ertelenecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında yüz yüze sınavların ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüz yüze sınavlar ertelenecek mi, liselerde sınavlar yapılacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı! Yüz Yüze Sınavlar Ertelenecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonlarca öğrencinin merak içerisinde cevabını beklediği sorulara katıldığı bir televizyon programında yanıt verdi. Özellikle Bakan Selçuk'un yüz yüze sınavlara dair yaptığı açıklamalar büyük ilgi topladı.

YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENECEK Mİ?

Yüz yüze sınavlara ilişkin açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk, “Bizim salgın başlangıcından itibaren duruşumuz bellidir. Çok net açıklamalar yaparak bu böyle olacak diyoruz. Çünkü buna dair yapılması gereken tüm araştırmaları ve incelemeleri yaptıktan sonra hareket ediyoruz. Ancak bu da yeterli gelmiyor. Bazen bizim dışımızda gelişmeler olabiliyor. Haliyle yeni durumlar ortaya çıkıyor. Lakin biz buna da hemen adapte oluyoruz. Mesele geçtiğimiz sene Bilim Kurulu bize LGS'yi bir süre ertelememizin iyi olacağını söyledi. Biz de hemen erteledik. Ancak öncesinde ise 7 haziran'da yapılacak diyerek kararlılığımızı ortaya koymuştuk. Şarlar değişince kararımız da değişmek zorunda kaldı. İşte bundan bahsediyorum. Bu nedenle bize bir uyarı yapılması durumunda sınavlara ilişkin karar değişikliği yapabiliriz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceliğinin öğrencilerin sağlığı olduğunu söyleyen Bakan Ziya Selçuk, “Hiç şüphesiz biz salgın döneminde attığımız tüm adımlarda öğrencilerimizin sağlıklarına öncelik verdik. Ancak çocuklarımızın eğitimi de bir o kadar önemli. Eğitim eksiklikleri var, ileriye dönük kayıplar var. Biz bunları da düşünmek zorundayız. Bugün biriktirirsek yarın büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Sağlık en birincil şartımız. Bundan taviz vermeyi kesinlikle düşünemeyiz. Bu şartı yerine getirelim ama eğitimden de vazgeçmeyelim. Bir ülkenin geleceğinden bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

LİSELERDE SINAVLAR ERTELENECEK Mİ?

Liselerde yapılacak sınavlar hakkında da konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Lise sınavlarını bilindiği gibi 3 Mayıs'a ertelemiştik. Şu anda bir erteleme daha olup olmayacağı konusunda net bir şey söylemek zor. Kabine toplantısında bu mesele ortaya konulacak ve üzerinde tartışılarak bir karar alınacak. Bilim Kurulu'nun da önerileri olacaktır. Eğer bu sınavları ertelememiz gerektiği şeklinde bir görüntü ortaya çıkarsa erteleriz. Önce sağlık demek zorundayız. Bunun aksi bile düşünülemez.” şeklinde konuştu.