Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Okulların Açılacağı Tarih Hakkında Konuştu!

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle meydana gelen eğitimdeki aksamalar beraberinde okulların kapanmasını getirmişti.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Okulların Açılacağı Tarih Hakkında Konuştu!

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle meydana gelen eğitimdeki aksamalar beraberinde okulların kapanmasını getirmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılması hakkında bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir televizyon programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle okulların açılacağı tarih hakkında bilgi veren Bakan Selçuk milyonlarca öğrenciyi ve veliyi heyecanlandırdı.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?



Okulların açılması yönünde büyük bir beklenti oluştuğunu söyleyen Bakan Ziya Selçuk, “Şu anda çok yüksek bir beklenti var. Öğrencilerimiz okullarını özlediler bunun farkındayız. Ancak okulların açılmasına bizimle beraber Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımızın yönetimindeki Kabine karar verecek. Biz bu süreci çok kontrollü bir şekilde devam ettiriyoruz. 15 Şubat'ta okulların açılmasına dair bir ilke kararımız var. Bunun kesinleşmesi için 15 Şubat'tan 10 gün önceki vaka sayılarına bakacağız. Eğer uygun görülürse biz okulları açmaya hazırız. Herhangi bir eksiğimiz yok. Ancak tüm sınıfların aynı anda okula gitmesi gibi bir durum ilk aşamada olmayacaktır.” dedi.



YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU OLMAYACAK



Yüz yüze eğitimde mecburiyet uygulamayacaklarını söyleyen Bakan Selçuk, “Evinde hastası olan velilerimiz var. Bu velilerimiz risk olur endişesi ile çocuklarını okula göndermek istemiyorlar. Bu opsiyonu biz tüm velilerimize vereceğiz. Yüz yüze eğitime katılmak zorunlu olmayacak. Sağlık çalışanlarının ardından öğretmenlerimiz aşılanacaklar. Bu da sürece olumlu etki yapacaktır.” ifadelerini kullandı.



LGS VE YKS MÜFREDATI DEĞİŞMEYECEK!



LGS ve YKS sınavları hakkında da konuşan Bakan Ziya Selçuk, “Öğrencilerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da bütün müfredattan sorumlu olacaklar. Şu anda bir değişiklik yok. Değişiklik gerektirecek bir durum olursa bu konuda gereken bilgilendirmeleri yapacağız.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com