Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Okulların Açılacağı Tarihi Açıkladı! İşte Sınıf Sınıf Yüz Yüze Eğitim Planlaması!

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından okullarda yüz yüze eğitimin başlanmasına dair açıklama yapıldı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Okulların Açılacağı Tarihi Açıkladı! İşte Sınıf Sınıf Yüz Yüze Eğitim Planlaması!

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından okullarda yüz yüze eğitimin başlanmasına dair açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okulların kısmen açılmasına dair verdiği müjdenin detayları bu şekilde belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan dün yapılan kabine toplantısının ardından okullarda yüz yüze eğitimin başlamasına dair kısmi müjdeleri duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise okulların açılmasına dair planlamayı bugün açıkladı.



KÖY OKULLARINDA EĞİTİM BAŞLIYOR!



Köy okullarında eğitimin 15 Şubat'tan itibaren başlayacağını söyleyen Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, “15 Şubat pazartesi günü itibariyle okullarımızda ikinci döneme başlıyoruz. Köylerimizde koronavirüs salgını hiç olmadığı veya çok az olduğu için çocuklarımızın eğitimlerinde aksamaların daha fazla sürmemesini istiyoruz. Bu maksatla köy okullarımızın tüm kademelerinde 15 Şubat'tan itibaren yüz yüze ve tam zamanlı eğitime başlıyoruz.” dedi.



İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ 1 MART'TA OKULLARINA KAVUŞACAKLAR!



Açıklamalarını sürdüren Bakan Ziya Selçuk, “1 Mat'tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız tam zamanlı olarak eğitime başlayacaklar. 1 Mart itibariyle ilkokullarımızda tüm sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacak. İlkokul öğrencilerimiz seyreltilmiş sistemde haftada 2 gün okula gidecekler.” ifadelerini kullandı.



8. VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ 1 MART'TA YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAKLAR!



Lise öğrencileri hakkında da açıklama yapan Bakan Selçuk, “12. sınıfların yüz yüze eğitimi de 1 Mart'ta başlayacak. Ayrıca 8. sınıflar da aynı tarihte yüz yüze eğitimle okullarına kavuşacaklar. Bu öğrencilerimiz sınav dönemlerinde oldukları için onlara öncelik veriyoruz. Ayrıca lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları da Mart ayı içerisinde planlanıp yüz yüze yapılacaktır.” şeklinde konuştu.



ZORUNLULUK OLMAYACAK!



Yüz yüze eğitimde bir mecburiyet olmayacağını söyleyen Bakan Selçuk, “Öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılmaları konusunda bir zorunluluk getirmiyoruz. Dileyen velilerimiz çocuklarını okula göndermeme hakkına sahip olacaklar. Bu tamamen onların kararına bağlı olacak. Ayrıca öğretmenlerimizin de Şubat ayı içerisinde aşılanması yapılacak.” dedi.



Emlak365.com