Milli Eğitim Bakanlığı 70 Bin Öğretmen Ataması Yapacak Mı? İşte Öğretmen Atamaları İçin Son Gelişmeler!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2021 yılında kaç öğretmen ataması yapacağına dair büyük bir merak yaşanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı 70 Bin Öğretmen Ataması Yapacak Mı? İşte Öğretmen Atamaları İçin Son Gelişmeler!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2021 yılında kaç öğretmen ataması yapacağına dair büyük bir merak yaşanıyor. Öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Şubat 2021'de 70 Bin öğretmen ataması yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2021 yılında yapacağı öğretmen atamalarına dair son dakika bilgileri aaraştırılıyor. 2021'de kaç öğretmen ataması yapılacak? Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak?



ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?



Türkiye'de eğitim sisteminde koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan aksamaların bir an önce giderilmesi beklenirken merak konusu olan bir başka husus da öğretmen atamaları oldu. 2020 yılında 40 Bin öğretmen ataması yapan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2021 öğretmen ataması takviminin açıklanması büyük bir heyecanla bekleniyor.



MİLLİĞİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI!



Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı son açıklamasında, “Öğretmen atamaları hem bütçe hem de ihtiyaç ile alakalı bir durumdur. Bunu göz önünde bulundurarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan her yıl kadro talebimiz oluyor. Şunu açıkça söyleyebilirim ki en yüksek sayıda kadroyu yıllardır Milli Eğitim bakanlığı alıyor. 2021 yılına ilişkin öğretmen atamaları hakkında henüz verilmiş bir karar yok. Bunun üzerinde çalışmalara devam ediliyor. Sayı ve atama takvimi belli olur olmaz gereken açıklamaları yapacağız.” dedi.



Atanmayı bekleyen öğretmenler 2020 yılında KPSS'ye girerek sürecin ilk aşamasını tamamladılar. Şimdi ise sürecteki ikinci aşamanın resmen açıklanması ve kaç öğretmen ataması yapılacağının duyurulması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bu konuda taleplerini sürekli ileten öğretmen adaylarının kısa bir süre daha beklemeleri gerekeceği bilgisine ulaşıldı. Milli Eğitim bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki görüşmeler sonlanınca kadro tahsisleri yapılacak. Böylelikle kaç öğretmen ataması yapılacağı da resmen belli olacak.



70 BİN ÖĞRTMEN ATAMASI YAPILACAK MI?



Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimin işlemesi öğretmen ihtiyacına da bir anlamda darbe vurdu. EBA TV üzerinden görülen derslerden dolayı öğretmen ihtiyacı net olarak ortaya çıkamıyor. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı okullar açıkmış gibi planlama yapmak zorunda kaldı. 70 Bin öğretmen ataması yapılıp yapılmayacağı bu planlamanın sonunda netleşecek.



Emlak365.com