Milli Eğitim Bakanlığı Son Dakika Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! Hangi Sınıflarda Yüz Yüze Eğitim Nasıl Başlayacak?

1 Haziran sonrasında uygulanacak normalleşme kararlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı. Okullar açılıyor mu? Okullar ne zaman açılacak? Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?
Milli Eğitim Bakanlığı Son Dakika Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! Hangi Sınıflarda Yüz Yüze Eğitim Nasıl Başlayacak?

Bugün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak normalleşme kararlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın üzerinden dakikalar geçtikten sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklaması yaparak yüz yüze eğitim müjdesi verdi. Okullar ne zaman açılacak? Hangiş sınıflar hangi gün okula gidecekler? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasına göre okullarda yüz yüze eğitimin başlama tarihleri belli oldu. Buna göre milyonlarca öğrenci yeniden okullarına kavuşacaklar. Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk kısa bir açıklama yaparak, “Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 haziran Pazartesi gününden itibaren de ortaokul ve lise öğrencilerimiz okullarına kavuşuyorlar. Öğrencilerimiz haftada iki gün yüz yüze eğitim için okullarına gidebilecekler.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise başlayacak olan yüz yüze eğitime dair detaylar kamuoyuna duyuruldu. 1 Haziran 2021 Salı günü tüm ilkokullarda ve okul bünyesinde bulunan ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacak. Diğer okul öncesi eğitim kurumları ise tam zamanlı olaran yüz yüze eğitime devam edecekler.

7 Haziran 2021 Pazartesi günü de tüm ortaokul ve lise sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim başlayacak. Kırsal kesim anlamına gelen köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren haftanın 5 günü yüz yüze eğitim yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre yüz yüze eğitimde katılım daha önce olduğu gibi yine isteğe bağlı olacak. Talep eden veliler çocuklarını yüz yüze eğitim için okula göndermeyebilecekler.

Öte yandan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü de sona erecek.