Milli Eğitim Bakanlığı Uzaktan Eğitime Ara Verildiğini Duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak uzaktan eğitime ara verildiğini duyurdu. Uzaktan eğitime verilen araya dair detaylar da bakanlık tarafından kamuoyuna ilan edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Uzaktan Eğitime Ara Verildiğini Duyurdu!

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle eğitim faaliyetleri yüz yüze yapılamıyor. Bunun için de Milli Eğitim Bakanlığı tüm sınıflar için uzaktan eğitim yolu ile eğitime devam ediyordu. Bugün bir son dakika açıklaması yapılarak uzaktan eğitime de Ramazan bayramı nedeniyle ara verildiği duyuruldu.

UZAKTAN EĞİTİME ARA VERİLDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre 10 Mayıs, 11 Mayıs ve 12 Mayıs tarihlerin uzaktan eğitime ara verilecek. Bakanlığı bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında çalışan personeller ise bu sürelerde idari izinli sayılacaklar.

Kamu çalışanlarının koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından 27 Nşsan'da bir karar alınmıştı. Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm personeller Mayıs ve 11 Mayıs'ta tam gün ve 12 Mayıs'ta ise yarım gün idari izinli sayılacaklardı. Bu karar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı da bir düzenleme yaptı.

BAYRAM SONRASI YENİ KARAR VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin vermiş olduğu bilgilere göre ilgili tarihlerde öğretmenlerin de idari izinli olacak olmaları dolayısıyla uzaktan eğitim yapılamayacak. Bundan dolayı da uzaktan eğitime ara verilmek durumunda kaldı. Ayrıca Ramazan Bayramı süresince de uzaktan eğitime ara verilecek. Bayram sonrasında ise tam kapanma dönemi sona erecek. Ardından da okullarda uzaktan eğitim modelinin mi yoksa yüz yüze eğitim modelinin mi uygulanacağına dair yeni bir karar alınacak.

EK DERS ÜCRETLERİ KESİLMEYECEK

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin idari izinli sayıldıkları günlerdeki ücretlerine dair de bir bilgilendirmede bulundu. Buna göre okul yöneticileri ve öğretmenler idari izinli olarak kabul edildikleri günlerde sorumlulukları dahilinde olan ders görevlerini yapmış sayılacaklar ve herhangi bir ücret kesintisi ile karşılaşmayacaklar. Bu personeller ek ders ücretlerinden okullar açıkmış gibi yararlanmaya devam edecekler.