Milli Eğitim Bakanlığından Son Dakika Uzaktan Ve Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitime ilişkin bir son dakika açıklaması yapıldı. 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü okulların açılıp açılmayacağı da bu açıklama ile kesinleşti.
Milli Eğitim Bakanlığından Son Dakika Uzaktan Ve Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Türkiye'de koronavirüs salgınının etkileri nedeniyle aksayan eğitim faaliyetleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika kararları alınmaya devam ediliyor. Tam kapanma sokağa çıkma yasakları kapsamında tüm okulların tüm sınıflarında yüz yüze eğitimlere ara verilmişti. Herkes tam kapanma sokağa çıkma yasaklarının biteceği gün olan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü okulların açılıp açılmayacağını merak ediyordu.

UZAKTAN EĞİTİM KARARI!

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına dair merakı alınan son dakika kararının duyurulması ile kamuoyuna açıkladı. Buna göre 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü Türkiye'nin 81 ilinde tüm okulların tüm sınıflarında eğitim faaliyetleri uzaktan eğpitim sistemi ile devam edecek. Alınan bu kararı duyuran Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ve öğrencilerin bu karar doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, “17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacaktır. Öğrenciler uzaktan eğitim araçları ile derslerini işlemeye devam deceklerdir.” denildi.

PAZARTESİ GÜNÜ YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI VERİLECEK

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime ilişkin bir karar verileceğini de duyurdu. Yapılan açıklamada resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin devamına dair bir karara varılacağı bildirildi. Bu kararın 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü verileceği açıklandı. Karar alınır alınmaz da kamuoyu bilgilendirmelerinin yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacağı ilan edildi.

17 Mayıs 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin toplanarak ertelenen kabine toplantısını yapması bekleniyor. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri eşliğinde normalleşme adımlarına dair kararların alınacağı kabine toplantısında yüz yüze eğitime de ilişkin karara varılacak. Bu karar ise aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacak.