Milli Savunma Bakanlığı Acı Haberi Duyurdu! Pençe - Yıldırım Harekatı'ndan Şehit Haberi Var!

Milli Savunma Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak Pençe – Yıldırım Harekatı'nda bir askerin şehit olduğunu duyurdu. Şehit askerin kimliği ile nasıl şehit olduğu da duyuruldu.
Milli Savunma Bakanlığı Acı Haberi Duyurdu! Pençe - Yıldırım Harekatı'ndan Şehit Haberi Var!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Pençe – Yıldırım Harekatı devam ediyor. Terör örgütünün varlığını ortadan kaldırmak için düzenlenen harekatta başarılı sonuçlar alınırken üzücü haberler de geliyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Pençe – Yıldırım Harekatı'nda bir asker şehit oldu.

ŞEHİT HABERİ GELDİ

Pençe – Yıldırım Harekatı'nda şehit olan asker için Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre 23 mayıs 2021 Pazar günü icra edilen havadan ikmal faaliyetinde helikopter inişi sırasında bir asker yaralandı. Yaralanan asker hemen bir sağlık kuruluşuna sevk edilerek tedavi altına alındı. Ancak doktorların yaptığı tüm mücadahalelere rağmen yaralı asker yaşama tutunamayarak şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı şehit olan askerin kimliğini de kamuoyuna duyurdu. Buna göre Pençe – Yıldırım Harekatı'nda şehit olan askerin Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin olduğu bildirildi. Önce yaralanan ardından şehit olan Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin'in şehadet haberi ailesine verildi. Büyük bir üzüntüye boğulan aileye Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı yetkililer tarafından tüm şehit ailelerine olduğu gibi özel bir ilgi gösterildi.

ÖNCE TÖREN SONRA CENAZE

Milli Savunma Bakanlığı'nın Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin'in şehit olduğunu duyurmasının ardından şehit cenazesine dair detaylar da belli oldu. Şehit Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin için önce askeri tören düzenlenecek. Silah arkadaşlarının veda edeceği şehit cenazesi ardından memleketine uğurlanacak. Ardından ise şehit uzman onbaşı Eyyüp Gergin memleketinde toprağa verilecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin'in şehit olması nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Bakan Akar mesajında şahsı ve Milli Savunma Bakanlığı personelleri adına şehit askere Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk milletine başsağlığı diledi.