Milyonlarca Araç Sahibini İlgilendiriyor! Araç Muayene Süresi İle Alakalı Yeni Karar Açıklandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre araç muayeneleri için sürenin bir defa daha uzatıldığı duyuruldu.
Milyonlarca Araç Sahibini İlgilendiriyor! Araç Muayene Süresi İle Alakalı Yeni Karar Açıklandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre araç muayeneleri için sürenin bir defa daha uzatıldığı duyuruldu. Koronavirüs sürecinde uzatılan araç muayene süreleri yığılmanın oluşması nedeniyle yeniden uzatıldı.

Türkiye'de milyonlarca vatandaş belirli sürelerde araçlarını muayene ettirmek zorundalar. Koronavirüs sürecinde bir defa ertelenen araç muayene süreleri bugün bir defa daha uzatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklama milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor.



ARAÇ MUAYENELERİNİN SÜRESİ UZATILDI



Koronavirüs tedbirleri kapsamında araç muayene sürelerinin uzatıldığını açıklayan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı sürenin 30 Eylül 2020'ye ertelendiğini duyurdu. Vatandaşlar 30 EylüL'e kadar herhangi bir cezai işeleme maruz kalmadan araçlarını muayene ettirebilecekler.



NİSAN AYINDA DA SÜRE UZATILMIŞTI



Koronavirüs salgınının yaşandığı dönemlerde vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamaları yaşarken bir de muayene sırası ile kendilerini ve çevrelerini tehlikeye atmamaları için Nisan ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yönetmelik değişikliği yaparak muayene süresini 3 Temmuz 2020 tarihine kadar uzatmıştı. 3 Temmuz'dan sonra da 45 gün içerisinde vatandaşlar araçlarını muayene ettirebileceklerdi.



TÜVTÜRK MERKEZLERİNDE YOĞUNLUK ENDİŞE YARATTI



Türkiye'de TÜVTÜRK aracılığı ile yaptırılan araç muayenelerinin birikmesi ile TÜVTÜRK merkezlerinde yoğun kalabalıklar oluştu. Bu kalabalıkların koronavirüs salgınına zemin hazırlanacağı dikkate alınarak süre 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı.



Emlak365.com