Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Uygulama Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni bir uygulama artık e-Devlet üzerinden vatandaşların kullanımına sunuldu.
Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Uygulama Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni bir uygulama artık e-Devlet üzerinden vatandaşların kullanımına sunuldu. Daha önce bir takım uğraşlar gerektiren adres değişikliği bildirimi bundan sonra e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilecek. E-devlet üzerinden sunulan hizmetin detayları haberimizde.

Corona Virüs ile mücadele kapsamında vatandaşların sıklıkla başvuru yaptıkları hizmetlerde yenilemeler yapılıyor. Evrak teslimi gerektirmeyen yada eletronik olarak tamamlanabilecek işlemler e-Devlet üzerinden yapılmaya başlanacak. Bu kapsamda son dönemlerde artırılan bu hizmetlere bir yenisi eklendi.



E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ



Corona Virüs ile mücadele kapsamında geçtiğimiz dönemlerde çok sayıda işlem elektronik ortama taşındı. Vatandaşların devlet kurumlarına gitmek zorunda oldukları ve birçok evrak teslimiyle uğraştıkları bu işlemler salgın için büyük risk oluşturuyordu.



Tüm bu risklerin azaltılması adına elektronik ortama taşınabilecek uygulamalar bir bir e-Devlet üzerinden yapılmaya başlanıyor.Bu hizmetlerden sonuncusu ise adres değişikliği bildirimi oldu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir paylaşım ile adres değişikliği bildiriminin e-Devlet üzerinden yapılacağı açıklandı.



İşte O Paylaşım



Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Uygulama Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak



E-Devlet üzerinden sunulan bu paylaşımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar T.C. numaraları ile sisteme giriş yapacaklar. Daha sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan hizmetlere ulaşacak vatandaşlar buradan adres değişikliği bildirimi yapabilecekler.



Emlak365.com