MİT Gözetiminde 1 Sene Kazılmıştı! Gizemli Ev ve Define Hakkında Yeni Gelişme

Mersin'e bağlı olan Tarsus ilçesinde 2016 yılında MİT tarafından bir evde kazı çalışılması yapılmıştı.
MİT Gözetiminde 1 Sene Kazılmıştı! Gizemli Ev ve Define Hakkında Yeni Gelişme

Mersin'e bağlı olan Tarsus ilçesinde 2016 yılında MİT tarafından bir evde kazı çalışılması yapılmıştı. Yaklaşık bir sene süren kazı sonrasında gizemli ev olarak anılmaya başlayan ev definecilerin hedefi haline geldi. Detaylar haberimizde...

Emlak365.com / 2016 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan 82 Evler Mahallesi'nde MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde Ankara'da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından yaklaşık 1 sene boyunca özel bir kazı çalışması yapılmıştı.

MİT 1 SENE BOYUNCA KAZI YAPMIŞTI! KAZIDA NELER BULUNDU?

13 Kasım 2016 tarihinde yapılan kazı çalışmaları 1 sene boyunca sürmüş ve 3 Kasım 2017 tarihinde sona ermişti. Yapılan kazı çalışmasında o dönemde Kral Dakyanus'un hazinesi ve St. Paul'ün İncili gibi son derece değerli eserlerin arandığı iddia edilmişti.

Müze Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada yapılan araştırmada kırık sütun parçası,1 adet bronz sikke ve etütlük durumda seramik parçaları bulunduğu, bu parçalar dışında envantere kayıt edilecek niteliğe sahip olan taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı duyurulmuştu.

GİZEMLİ EV DEFİNECİLERİN HEDEFİ OLDU! MİT'İN BULAMADIĞINI DEFİNECİLER ARAMAYA BAŞLADI

Mahalleli yaklaşık 1 sene süren kazı nedeni ile komşu evlerin duvarlarında çatlaklar olduğunu belirterek gizemli evin definecilerin hedefi haline geldiğini belirterek ev için güvenlik tedbiri alınmasını istedi.

Kazının yapıldığı sokakta oturan çok sayıda kişi durumdan rahatsız olarak yaşadığı tedirginliğin de etkisi ile taşınmıştı.