Muharrem İnce Açıkladı: "Yeni Partimize CHP'den Milletvekilleri Katılacak!"

CHP'den henüz istifa etmeyen ama Memleket Hareketi'ni başlatıp yeni bir parti kuracağını duyuran Muharrem İnce son açıklaması ile siyaset gündemine bomba gibi düştü.
Muharrem İnce Açıkladı: "Yeni Partimize CHP'den Milletvekilleri Katılacak!"

CHP'den henüz istifa etmeyen ama Memleket Hareketi'ni başlatıp yeni bir parti kuracağını duyuran Muharrem İnce son açıklaması ile siyaset gündemine bomba gibi düştü. Yeni partiyi kurduklarında CHP'den bazı milletvekillerinin kendi partilerine katılacaklarını söyleyen Muharrem İnce'nin bu açıklamaları siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Türkiye'de siyaset kulisleri Muharrem İnce'nin bugün yaptığı açıklamalarla hareketlendi. BBC Türkçe'ye konuşan Muharrem İnce yeni kuracakları parti hakkında detaylı bilgiler verdi. Kamuoyunun merak ettiklerini cevaplandıran Muharrem İnce siyasete yeni bir soluk kazandıracaklarını söyledi.



MUHARREM İNCE'DEN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI!



Yeni partinin kuruluş çalışmaları hakkında bilgi veren Muharrem İnce, “Parti tüzüğümüzün yazılması artık bitme aşamasına geldi. Parti programımız da yazılıyor. Müzik ve logo konusunda da çalışmalarımız tamamlandı. Geriye sadece oy almak kalıyor. Ancak pandemi süreci nedeniyle kısıtlamalar olduğu için bazı programlar aksayabiliyor. Bundan dolayı parti kuruluşu hakkında net bir tarih belirlemedik. Bu baharda yeni partimizi kuracağımızı düşünüyorum.” dedi.



NE ZAMAN İSTİFA EDECEK?



CHP'den ne zaman istifa edeceğine dair soruya yanıt veren Muharrem İnce, “Bu konuda yakında bir açıklama yapacağız. İstifayı da toplu şekilde duyuracağız. Siyasete yeni bir yol, yeni bir soluk, yeni bir kanal açmak için bunu yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.



YENİ PARTİYE KATILACAK CHP MİLLETVEKİLLERİ OLACAK



Yeni partiye CHP'den katılım olup olmayacağı sorusunu da cevaplayan Muharrem İnce, “Partimize CHP milletvekillerinden de katılım olacaktır. Ancak şu anda kaç milletvekilinin bizimle birlikte yeni bir yola gireceğini ve bunların kimler olacağını açıklamam doğru olmaz. Hem etik olmaz hem de o milletvekili arkadaşlarımıza baskı kurarlar.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com