Muharrem İnce Parti Kurması Durumunda Hangi Partilerle İttifak Kuracağını Açıkladı

Muharrem İnce yapmış olduğu konuşmasında hem CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hemde parti kurması durumunda hangi partilerle ittifak kurabileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Muharrem İnce Parti Kurması Durumunda Hangi Partilerle İttifak Kuracağını Açıkladı

Muharrem İnce yapmış olduğu konuşmasında hem CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hemde parti kurması durumunda hangi partilerle ittifak kurabileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık konusunda da neler düşündüğünü açıkladı.

Siyaset gündeminin en önemli aktörlerinden birisi olan Muharrem İnce siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Gazeteci Fikret Bali tarafından aktarılan yazıda yer alan açıklamalarda Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair görüşleri paylaşıldı. Bu kapsamda Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceği, parti kurması durumunda kimlerle ittifak yapacağına ilişkin değerlendirmeler yer aldı.



MUHARREM İNCE CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYINI DESTEKLEYECEK Mİ?



Muharrem İnce'nin açıklamalarının başında Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yer aldı. Bu kapsamda seçimlerde kendisinin aday olup olmama durumuna değinen Muharrem İnce hangi durumda aday olacağını ve hangi durumda CHP'nin adayını destekleyeceğini açıkladı.



"Önce CHP'nin adayına bakacağım. CHP kimi aday gösteriyor, benim için önemli. Aday CHP'li mi değil mi? Eğer içime sinen bir aday olursa o zaman ben niye aday olayım? İçime sinen bir aday olursa elbette onun kazanması için çalışırım."



İTTİFAK KURACAĞI PARTİLER



Bir dönem oldukça sık konuşulan parti kurma durumuna da değinen Muharrem İnce, kendisine yönetltilen CHP'nin oylarını bölecek eleştirilerine yanıt verdi. Parti kurması durumunda Millet İttifakı ile ittifak oluşturacağını ifade eden Muharrem İnce bu durumda oyların düşmeyeceğini aksine artacağını söyledi.



Muharrem İnce bu konuya ilişkin "Benim kuracağım parti CHP'yi bölmez. Çünkü ben Millet İttifakı'ndan ayrılmam. Eğer parti kurarsam seçime Millet İttifakı içinde giderim. Herhalde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, diğer partilerle yaptığı ittifakı benim kuracağım partiyle de yapar." dedi.



Emlak365.com