Muharrem İnce'den CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 'Atatürk' Eleştirisi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından yapılan Atatürk açıklamalarına sosyal medyadan ve parti içinden çok fazla tepki gelmişti.
Muharrem İnce'den CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 'Atatürk' Eleştirisi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından yapılan Atatürk açıklamalarına sosyal medyadan ve parti içinden çok fazla tepki gelmişti. Bu açıklamalara tepki gösteren isimlerden birisi de Muharrem İnce oldu. Muharrem İnce yapmış olduğu açıklamaları ile Canan Kaftancıoğlu'na eleştirilerde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yapmış olduğu bir açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik ifadeler kullanmıştı. Atatürk yerine 'Gazi Mustafa Kemal' demeyi tercih ediyorum diyen Canan Kaftancıoğlu'na hem CHP içinden hemde sosyal medyadan sert tepki gösterilmişti.



MUHARREM İNCE'DEN CANAN KAFTANCIOĞLU ELEŞTİRİ



Memleket Hareketi kapsamında Eskişehir'de bulunan Muharrem İnce, kentte Adalar ve Doktorlar Caddesi esnafını ziyaret etti. Basın mensupları ile de bir sohbet gerçekleştirilen Muharrem İnce gündemde yer alan konulara değindi. Bu kapsamda basın mensupları tarafından kendisine sorulan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarına değinen İnce, konu hakkında sert ifadeler kullandı.



"Mustafa Kemal, Atatürk'ün ön adıdır. Yani Muharrem gibi. Atatürk ise soyadıdır. İster cumhurbaşkanı ister il başkanı, kimin haddine Mustafa Kemal demek. Soyadını söylemeye mecbursun. Muharrem İnce'ye bile Muharrem diyemezken, Mustafa Kemal Atatürk'e Mustafa Kemal demek kimin haddine."



Muharrem İnce konuşmasının devamında Atatürk'e kimsenin bu şekilde hitap edemeyeceğini ifade ederek bu ülkenin kurucusunun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür, kimse laf edemez dedi.



Emlak365.com