Mustafa Erdoğan'a izinsiz kazı ve kaçak yapı için hapis istemi şoku!

Anadolu Ateş Dans Topluluğu'nun yönetmeni Mustafa Erdoğan, izinsiz kazı ve kaçak yapı suçu işlediği gerekçesiyle mahkemelik oldu.
Mustafa Erdoğan'a izinsiz kazı ve kaçak yapı için hapis istemi şoku!

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun sahne aldığı Aspendos Arena için yıkım kararının çıkması ardından, arazi sahibi dava açtı. Anadolu Ateşi'nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa ERdoğan hakkında, izinsiz kazı ve kaçak yapı yaptığı iddiasıyla 5'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mustafa Erdoğan'a hapis şoku!

Antalya'nın Serik ileçsinde bulunan Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 2008 yılına kadar sahne alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, restorasyon çalışmaları nedeniyle gösterilerini durdurmuştur. Daha sonra 2 bin yıllık antik tiaytroya yakın bir yerden H.A.A'ya ait alan kiralandı. Buraya toplam 5 bin kişi kapasiteli Aspendos Arena kuruldu.

Yıkım kararı çıktı

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, 2017 yılında geçici olarak inşa edilen Aspendos Arena'nın yıkımına karar verdi. Ardından arazi sahibi ise Mustafa Erdoğan'a tahliye davası açtı.

Arazi sahibi H.A.A, savcılığa giderek kiracı firma Anadolu Gösteri Eğitim Prodüksiyon ve Danışmanlık Hizmetleri şirketi aleyhine ' imar kirliliğine neden olmak ' , ' izinsiz kazı ve sondaj' suçlamaları ile suç duyurusunda bulundu.

Mustafa Erdoğan'a izinsiz kazı ve kaçak yapı için hapis istemi şoku!

Savcılık iddianamesinde; Mustafa ERdoğan'ın 3'üncü derece arkeolojik sit alanındaki arzide sahne olarak kullanulmak üzere demir profilden direkler dikmek, çatı oluşturmak, iki tarafı kapalı 1260 metrekare bina yapmak suretiyle 'imar kirliilğine neden olma' suçunun işlendiğini belirtti. Erdoğan'ın söz konusu alanda izinsiz kazı ve sondaj, kaçak yapı yapma suçlarını işlediğine ilişkin dava süreci başlatıldı.

5 yıl hapis istemi

Mustafa Erdoğan, hakkındaki iddiaları reddederken ifadesinde Aspendos Arena Gösteri Merkezi'ne ilişkn hiçbir mimari kirliliğin bulunmadığını savundu. 6 Eylül'de hakim karşısına çıkacak Mustafa Erdoğan için 5'er yıl hapis cezası isteniyor.